Regelen menging verdeler vloerverwarming

harmdeschroever

  • #1
Hallo beste mensen,

Ik stook sinds kort op lagere temperatuur in combinatie met een hybride warmtepomp en CV. In mijn huis zit een Albrand verdeler voor de vloerverwarming die het retourwater mengt met de aanvoer (aanvoer = 36 graden / retour = 26 graden; mengverdeler is 30 graden). Aangezien de vloerverwarming mijn hoofdverwarming is in woonkamer en gang is dit wat aan de koude kant. Is het bij dit type mengverdeler (zie foto) de mogelijk om de mengverhouding aan te passen door de instroom van de retour te reduceren? Dank alvast voor jullie input. Groeten, Harm

IMG_4545.jpeg
 

Auto-Geen

  • #2
Dat kan door de circulatiepomp lager in te stellen. Als deze evenveel water rond pomp als van de warmtepomp word aangevoerd heb je geen menging meer. Alleen de hoeveelheid warmte die de vloer in gaat word niet meer. Je moet zien dat flow vanaf de warmtepomp omhoog gaat. Inregelen of leiding verzwaren.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
nee, deze verdeler is niet instelbaar
 

harmdeschroever

  • #4
Dank voor de antwoorden, ik heb de pompsnelheid gereduceerd waardoor inderdaad de temperatuur van het CV-water voor de vloer wat stijgt. Zou ik beter af zijn met een LTV / pomploze mengverdeler?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu