Regelafstand voor PIR + gips platen schuin dak

Gurbo

 • #1
We zijn bezig de zolder aan te pakken en hebben ons oog laten vallen op PIR platen (80 mm) met daarop gips verlijmd (12.5 mm). We zijn van plan om isolatielatten 48 x 21 mm tegen het dakbeschot te plaatsen alvorens de PIR + gips platen te schroeven.

Omdat dat planken van het dakbeschot verticaal lopen en deze niet helemaal altijd even recht zijn (jaren 60 huis), leek het mij het handigst om het regelwerk horizontaal te plaatsen.

De afstand tussen de horizontale balken is ongeveer een meter en we zullen PIR + gips platen van 100 x 60 cm verticaal gaan gebruiken. Als we nu het regelwerk horizontaal plaatsen, volstaan drie regels (afstand ~48 cm) of zullen we vier moeten plaatsen (afstand ~31 cm)?

Ik heb beide opties zien worden gebruikt, maar zou jullie mening graag willen. Ik kan mij voorstellen dat PIR + gips niet kan doorbuigen door de verlijming.

Ik hoop dat de uitleg te volgen was.

Wat is jullie advies?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De tussenafstand van 50cm is voor de platen vast voldoende. Maar normaal plaats je achter de naden een rachel. Dan zouden de rachels ze dus verticaal geplaatst moeten worden. Staat dit niet in de specificaties van de platen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu