Reeds geïsoleerde schuine dak verder isoleren

Mirwais

 • #1
Goedemiddag,

Ik heb recent een woning gekocht uit het jaar 1970. Het dak is van binnenuit ongeveer 5 cm geïsoleerd. Ik zou graag het dak verder willen isoleren, tot aan de balken (zie foto) omdat ik deze ruimte als kantoorruimte wil gebruiken.

Nou is mijn vraag: Kan ik zomaar isolatie plaatsen tegen het huidige dak? Of moet ik de huidige isolatie eerst verwijderen? Ik ben namelijk bang dat ik vochtplekken kan krijgen in verband met de foliekant van de isolatie. Of heb ik het verkeerd?

Verder zijn er wat naden en kieren waartussen vliegen en wantsen doorheen kruipen. Geen idee waar zij vandaan komen, maar ik ben van plan het een en ander dicht te kitten.

Alvast bedankt!

Mirwais

dak1.jpeg dak2.jpeg dak3.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Hoe is de opbouw van binnen naar buiten?
   

  Mirwais

  • #3
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het dak nog niet aangeraakt heb. Ik neem aan dat je bedoelt hoe de huidige isolatie is gevestigd. Dan moet ik waarschijnlijk een stuk van de huidige isolatie verwijderen.

  Maar kan het echt veel kwaad als ik gewoon wat isolatie spul uit de praxis koop en dit er tegenaan zet?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Dat zou kunnen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu