Recirculatiekap onder mechanische ventilatie - oplossing?

Kees78

 • #1
Voor ons nieuwbouwhuis hebben we een aantal maanden terug een keuken gekocht op basis van de toen beschikbare tekeningen. Een gat naar buiten was geen optie dus kozen we voor recirculatie. De Mechanische ventilatie was niet exact ingetekend.

Nu het huis bijna af is blijkt dat de afzuiging precies midden onder de mechanische ventilatie (MV) komt. De kap kan dus niet doorlopen tot het plafond. Zijn hier slimme oplossingen voor? De keuken is niet meer aan te passen...

Kunnen we een RVS blok maken met gaten aan de zijkant voor over de MV? Kan de kap van de afzuigkap over de MV heen, dat we daar gaten in maken? Zijn er andere slimme oplossingen?

Ik zag ergens een kap die zowel recirculatie als MV gebruikt, maar die was 3000 euro...

foto kap:


groet
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Meestal zitten er in de keuken 2 gaten voor de MV
  1 zit dan vlak aan de muur en is bedoeld voor een motorloze afzuigkap en de andere zit ongeveer 1,5m verder en is bedoeld om af te zuigen als de kap is gesloten.

  Is dit het geval dan is het geen enkel bezwaar om het gat bij de muur compleet te sluiten, het tweede gat zal de functie voor de ventilatie prima overnemen.

  Is er maar 1 instelventiel dan kan je een aantal gaten ponsen in de koof van de afzuigkap zodat de lucht goed kan aangezogen en het ventiel kan dan gewoon binnen die koof blijven.
   

  Kees78

  • #3
  Dank,

  Super, je lijkt helemaal gelijk te hebben! Ergens op één van de fotos van de open dag is inderdaad het andere gat zichtbaar (en ik vraag me nu af waarom die me toen niet is opgevallen).

  Ik vraag de aannemer voor de keuken om dat gat dicht te maken.

  groet, en dank voor de hulp!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu