Rechtzetten poortpilaren

Pigion

  • #21
Ik zou de voet van 1 pilaar eerst eens bloot leggen. Waarschijnlijk staat de pilaar op een betonplaatje, niet al te diep onder het maaiveld. Als de pilaren diep waar gefundeerd op het vaste zand, dan had je dit gedonder niet gehad. Het rechtzetten kan je doen met hydr. jacks in combinatie met het weghalen van enige grond an de tuinzijde. , folie onder schuiven en aanwerken met half droge mortel. Dit moet er stevig onder worden geramd. Pilaar iets meer kantelen al te lood omdat hij iets zal terug komen.
Vervolgens moet er iets gedaan worden aan de oprit, anders heb je over 5 jaar hetzelfde gedonder. Dus ontgraven tot op het vaste en dan opbouwen met gestabiliseerd grind/zand/puin. Eigenlijk moet het verkeer de voet van het betonplaatje niet belasten.
Pigion
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #22
Ook als het verkeer de poortvoet niet belast, gaat ie scheef hangen, want het hek hangt eraan.

En inderdaad, ter plekke een gewapende betonbalk storten als verbinding tussen de twee poorten.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #23
Misschien een hele gekke en ook wel de goedkoopste oplossing: maak een wieltje onder aan het hek (aan het einde waar de twee hekken bij elkaar komen). Hier rust dan al het gewicht op, zodat de pilaren alleen nog maar als draaipunt worden belast. Ze hoeven dan niet meer het volle gewicht te dragen.
 

Henk675

  • #24
Bedoeling is eerst om de pilaren recht te zetten, en wel zodanig dat deze dan ook zo blijven staan, de optie om wieltjes te bevestigen ter ondersteuning is dan de volgende optie die we misschien dan wel toepassen

Deze wieltjes moeten dan wel zodanig soepel lopen om niet de elek. moter van de poort onnodig zwaar te belasten, (grote wielen?)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
Gerelateerde onderwerpen
Schutting rechtzetten

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu