Rechtstreeks aansluiten op stopcontact

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik moet een aantal apparaten aansluiten. aan de appraten zit geen stekker, maar alleen drie losse draden in een snoer. Achter het apparaat zit een doos in de muur met installatiedraad (VD) . Als ik nu de snoeren wil aansluiten moet ik gaan "prutsen" met een kroonsteentje. Dus kroonsteentje tussen snoer en installatiedraad. Echt mooi vind ik dit niet. Zijn er een soort stopcontacten waar ik de installatie bedrading uit de wandcontactdoos op aansluit en vervolgens de snoeren van een apparaat keurig aansluit. Nu moet ik er een stopcontact opzetten en een steker monteren of met een kroonsteentje werken. Dit kan volgens mij toch anders?? Feitelijk een stopcontact met in plaats van de gaatje aan de bovenkant een snoerdoorvoor gat aan de bovenkant.

Ik hoop dat ik het goed uitleg.

Henk
 
Je heb daar een uitstekend systeem voor en het bestaat al jaren.
Voldoet goed iig hoor ik weinig klachten.
We noemen het een contactstop en een wandcontactdoos, in de volksmond ook wel stekker en stopcontact genoemd.
waarom zou dat nu niet voldoen?
 
U legt het goed uit maar vast aansluiten is verboden. U dient gewoon een stekker aan het snoer te bevestigen en het apparaat aan te sluiten op een wandcontactdoos of tewel een stopcontact.
Headhunter bedoeld dit ook maar is in een enigszins cinische bui. :wink:
 
Toch zie ik bij bv. bij de nieuwe oven die ik gekocht heb dat deze rechtstreeks aangesloten moet worden. op de instructie staat: Vaste installatie. Volgens mij mag ik dan geen stekker en stopcontact gebruiken of wordt daar dan iets anders mee bedoeld ?

Dank
Henk
 
Dank voor jullie hulp. Ik ga wel eens praten met de leverancier. Ik ging er steeds van uit dat bij een vaste aansluiting ik geen stopcontact mocht gebruiken. Nu ik de discussie zo zie kan dit ook best wel iets anders bedoelen. Dank in ieder geval.

groet
Henk
 
Met "Vaste installatie" word bedoeld niet verplaatsbaar opgesteld.Dit heeft niets te maken met de elektrische aansluiting.
Deze moet gewoon op een wcd komen.
 
Daarbij raad ik het altijd aan een stopcontact tussen de leiding en de toestellen te plaatsen. Is wel zo gemakkelijk bij defecten, reparaties of andere werkzaamheden zodat de stroom niet steeds afgesloten hoeft te worden :) . Dus ik ga er in elk geval van uit dat een stopcontact altijd ertussen mag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu