Rauhfaser behang verwijderen

Bloem

  • #1
Hallo mensen,

Ik heb al gezocht maar nog geen geschikt antwoord gevonden. Over drie maanden is het zover, dan krijgen wij de sleutels van ons nieuwe huis.

Er zit van boven tot beneden rauhfaserbehang op de muren, wat geverfd is.
Buiten het feit dat dit er waarschijnlijk al minstens dertig jaar op zit, houd ik meer van strakke muren, dus wil ik het verwijderen.

Wat is nu de beste manier om dit te verwijderen?
Mijn ervaringen met een stoomapparaat zijn niet zo geweldig, en ik vraag me af of afweken wel werkt i.v.m. de verfla(a)g(en).

Iemand goede tips?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Hoewel uw ervaring met het stoomapparaat niet positief zijn is dit toch de snelste ( en goedkoopste) manier op van uw geschilderde raufhaser af te komen.

Afweken op raufhaser is goed mogelijk ook al is het geschilderd: door de poreuze structuur is het goed te verwijderen. Gebruik voor het stoomapparaat of verwijderaar een zg. prikrol om tot op de ondergrond door te dringen zodat vloeistof / stoom achter het behang kan komen.
 

Bloem

  • #3
Hallo Kees, bedankt voor je antwoord. Dan zal ik het toch weer proberen. Jaren geleden vond ik het stoomapparaat erg tijdrovend, hoort dit wel snel te kunnen? Ik heb toen geen prikrol o.i.d. gebruikt, misschien is dat de reden.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
De werkmethode met een stoomapparaat is ook tijdbepalend: bovenaan beginnen betekend dat de opstijgende warmte onbenut blijft. Begin dus onderaan een vlak.

U moet het oppervlak eerst goed verzadigen met stoom ( vocht).
 

BeeTeeWee

  • #5
Ik zou inderdaad eerst een prikroller gebruiken, zodat je het vocht ook achter het behang krijgt. Een biotex-/warmwateroplossing met een handstoffer aanbrengen en dan een tijdje in laten weken wil ook nog wel werken. Het werken met een stoomapparaat is inderdaad nogal tijdrovend. Voor een klein slaapkamertje nog wel te overzien, maar als je een compleet huis moet gaan afstomen...
 

Pringles

  • #6
Ik doe zelf altijd alles goed natmaken, een paar uur later weer natmaken, en een paar uur later weer natmaken.... en de volgende dag weer... Op een gegeven moment valt het er zo af, of moet je even met een spatel 'helpen'.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu