Randje in de inloop douchevloer

Kleinekapitein

  • #1
Het klusidee forum is een mooie database waarin ik een hoop dingen kan vinden. Zo heb ik kennis op gedaan dat mij heeft geholpen in het succesvol plaatsen van een keuken. Eind van de zomer staat een nieuwe badkamer in de planning en daar heb ik een vraag over die ik nog niet heb kunnen vinden op internet.

De huidige situatie is een douche in de hoek met een douchescherm aan de zijkant. De douche is echt inloop, er zit geen deur of douchegordijn voor. De vloer is betegeld en verspringt bij de douche een tegeldikte (5mm ofzoiets) omlaag. Dit heb ik bij meerdere douches gezien waaronder een met een douchedeur. Mijn vraag is wat er zou gebeuren als je dit randje weg zou laten en hier gewoon een rij tegels wat schuiner af zou laten lopen. Ik vind het namelijk mooier als de vloer obstakelvrij doorloopt.

Hier een plaatje voor de duidelijkheid, zijaanzicht van de vloer met zwart de huidige situatie en groen hoe ik de nieuwe situatie voor ogen had:


De vloer van het douchegedeelte wordt overigens betegeld met mozaiek matjes (1 matje is 30x30cm, 6x10cm per stukje).
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou alles onder afschot leggen. Als het afschot voldoende is, loopt er geen water de verkeerde kant op. Zo heb ik mijn douchescherm/deur niet afgekit, het water loopt er toch niet onderdoor.
 

Kleinekapitein

  • #3
Afschot is er voldoende dus dat zal geen probleem opleveren. Ik snap alleen niet waarom er eigenlijk zo'n randje in douchevloeren wordt gemaakt. Het enige wat ik zou kunnen bedenken is eventuele golven die dan makkelijker oplopen en dan buiten het douchedeel terecht komen. Maar daarvoor moet de put eerst wat verstoppen anders staat daar niet genoeg water voor op de vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu