Randisolatie bij kozijnen i.v.m. beton storten (gevlinderd)

Hans124

 • #1
Goedemorgen,

Volgende week wordt bij ons 9 cm beton gestort, dit wordt daarna gevlinderd.

Aan de randen bij de muren wordt randisolatie aangebracht. Hierop wordt later een plint geplaatst waardoor deze isolatierand niet meer zichtbaar zal zijn. Probleem lijkt mij wat te doen met de randisolatie bij de kozijnen die tot op de grond komen. Hier komt geen plint voor. Hoe kan dit opgelost worden zonder dat straks de randisolatie nog zichtbaar is?

Randisolatie in de hoogte iets inkorten, tot bv 6 cm? Helemaal geen randisolatie plaatsten? Het mooiste is als het beton aansluit aan het ( kunst-) stof kozijn zonder dat een rand van de isolatie zichtbaar is.

Graag zou ik advies krijgen. Is er misschien iemand die dit weet hoe dit en de praktijk wordt opgelost?

Bedankt, Hans124
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wat is het voor ruimte? Bij vlinderen denk ik aan bv. een garage.

  Ik zit te denken aan de oplossing dat je bij de ramen een iets dunnere randstrook plaatst en de naad afkit. Dat afkitten is ook nodig voor de luchtdichting.
   

  Hans124

  • #3
  Dag IJkenhout,

  Bedankt voor je reactie.

  Wij krijgen in onze nieuwbouwwoning op de hele begane grond een gevlinderde betonvloer. Daarom is de afwerking belangrijk. Dunne rand van 6 mm en daarna afkitten is een optie. Misschien nog meer suggesties?

  Groet,
  Hans
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu