Kieren dekvloer door randisolatie afdichten met welke kit

GS_65

  • #1
Bij mijn nieuwbouwwoning is tussen zandcement dekvloer en muur een kier aanwezig door de toepassing van randisolatie. In de hoeken zit hier en daar zelfs een "binnenbocht" waarachter een gat is ontstaan. Onze vloerenlegger (we laten een pvc vloer leggen) wil dit afgedicht hebben voordat hij egaline toepast. Omdat de vloer moet kunnen bewegen (vloerverwarming aanwezig) wil ik dit afkitten. Maar welke kit heb ik dan precies nodig? De vloer is dus een zandcementen dekvloer en de muur is gipswand.

Graag jullie hulp want door de grote hoeveelheid soorten kit zie ik door de bomen het bos niet meer...
 

Pvr

  • #2
In principe kun dit opvullen met een beetje purschuim na uitharde afsnijden. daarna moet de die beste man een schuimbandje plakken tegen de muur en egaliseren. Schuimbandje weg halen pvc plakken en je plinten er en je ziet er niks meer van
 

GS_65

  • #3
Heel erg bedankt. En kan ik dan een "standaard" PUR schuim toepassen of moet het een speciale flexibele zijn?
En ik zal inderdaad de vloerenlegger nog vragen naar dat schuimbandje, anders zit de vloer alsnog aan de muur vast en kan hij niet goed uitzetten of krimpen. Goede tip!
 

wessel1905

  • #4
Als de vloer moet kunnen bewegen zou ik voor een flexibele purschuim gaan, deze kunnen meer bewegingsopname hebben en dus met de vloer meebewegen.

aangepast
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu