Rand opzetdeur knelt bij openen

Gijspaaimans

  • #1
Wij hebben in de huiskamer een boardpaneeldeur (opzet) met een metalen deurstijl. Na het stuccen van de muur is de deurstijl dieper komen te liggen waardoor de deur nu tegen de zijrand van de muur aankomt. Ik ben op zoek geweest naar paumellen die verder uit het kozijn steken en dan schuin van voren in de deur komen, zodat de deur bij het opengaan naar voren komt, maar die vind ik niet. Dit type paumelle is sowieso moeilijk te vinden. Ze gaan niet met schroefdraad het kozijn in, maar met een plat plaatje dat met een inbusschroef vastgezet wordt. Weet iemand of het soort paumelle dat ik zoek bestaat? Of weet iemand een ander alternatief? Het hele kozijn eruit slopen en naar voren zetten wordt lastig, want voor zover ik weet draagt het kozijn de muur.
 

Kloek77

  • #2
Is er dan over het metalen kozijn heengestuct? Dat zal op termijn nooit blijven zitten.
 

Alex S-B

  • #3
Zijrand van de muur een stukje inkorten lijkt me.
Je praat hier waarschijnlijk over millimeters.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Foto ?
 

Gijspaaimans

  • #5
Kloek77 schreef:
Is er dan over het metalen kozijn heengestuct? Dat zal op termijn nooit blijven zitten.
Nee, maar de muur is dikker dan het kozijn.
 

Gijspaaimans

  • #6
Alex S-B schreef:
Zijrand van de muur een stukje inkorten lijkt me.
Je praat hier waarschijnlijk over millimeters.
Dat wordt niet mooi, want de muur begint nu waar het kozijn ophoudt. Als je de muur inkort, krijg je dus een muur met een hap eruit, en dan het kozijn.
Ik hoopte het met langere scharnieren op te lossen, maar het lijkt erop dat die niet bestaan (en ik weet ook niet zeker of het kan, want dan gaat hij misschien bij het openen aan de andere kant weer knellen). Misschien de rand van de deur afschaven?
 

Gijspaaimans

  • #8
Nog even niet helaas, digitale camera zit ergens ingepakt... :)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #9
Dus eigenlijk is de muur verdikt, waardoor het lijkt alsof de wand bij het metalen kozijn "verjongd" is. Hierdoor is de maximale draai van de deur beperkt tot 90 - 95 graden.
Als je het hebt over paumelles met een knik zul je niet alleen het onderdeel (wat in de kozijnstijl zit) moeten vervangen, maar ook het bovendeel. Anders klopt de plaatsing van de deur in het kozijn niet meer. En deze combinati is niet leverbaar.

Alternatief: Als de deur nog wel 90 graden kan openen, is het plaatsen van een deurstopper de enige optie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu