Rammelende wasmachine en vlekjes in was

A

Anonymous

Gast
  • #1
Beste mensen,

Mijn wasmachine (Indesit WGA 1236tx) rammelt sinds enkele dagen enorm bij het centrifugeren. Bij het wassen en centriguren op 600 toeren geen problemen.

Ik heb gister al het verwarmingselement eruit gehad en door het gat gekeken of er iets tussen de trommels zat. Niets gevonden. Schokbrekers en veren lijken ook in orde (voorzover ik dat kan beoordelen).

Daarnaast heb ik ook sinds enkele dagen kleine zwarte vlekjes op mijn was. Ik heb wel gemerkt dat het tussen de trommels in erg vies is; een zwarte olie/modder laag lijkt het wel.

Wat aan beide problemen te doen? (Stond al op het punt een nieuwe te halen!!)

graag een reactie.

Bedankt.

Met vr.gr.

Nielsen
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Beste Nielsen, als het alleen om de vlekjes zou gaan zou ik je verwijzen naar de (recente) vraag over schimmelvlekken op de was, antwoord hield in dat er te weinig op hoge temperatuur is gewassen.

Die vragen zou je zelf even op kunnen zoeken. Maar met je machine is duidelijk meer aan de hand. Die herrie bij het centrifugeren hebben we bij verschillende merken ook regelmatig als vraag en meestal is het een kwestie van defecte lagers, waarbij het bijna nooit loont om die te vervangen.

Kijk daarvoor ook even de vorige vragen op dit forum langs! Zie bijv. "wasautomaat Hans" "wasmachine Bauknecht Glis"
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Bedankt voor je reactie Kees! Ik heb de reacties gelezen en dat voorspelt weinig goeds. Een dezer dagen maar eens een nieuwe halen. En dat na 5 jaar al ....

Adviseer je nog een bepaald merk?

Gr Nielsen
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Wijs besluit!
Koop bij de man die het maken kan!!! Hij weet immers wat u het beste kunt kopen als hij het zelf moet repareren..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu