Radiotor verplaatsen - welke koppelingen voor aansluiting

1107972

  • #1
Beste klusexperts,

In verband met de wens van een vaste kast op zolder wilde ik gisteren de radiator gaan verplaatsen samen met mijn vader. Dus netjes eerst de CV uit, de radiator leeg laten lopen en de boel ontluchten. Vervolgens de radiator losgekoppeld van de bestaande leidingen en op de nieuwe positie (ca. 1,8m verderop) gemonteerd.

Op basis hiervan beken wat voor materiaal we nodig hadden en naar de bouwmarkt (Praxis) gegaan om dit te halen. Bij terugkomst bleek helaas dat de knelkoppelingen (15mm) die ze in de bouwmarkt hadden niet pasten op de bestaande aansluitingen. Deze waren net te klein. Vervolgens nog een keer terug gegaan en ook een aantal 1/2" en M24 koppelingen meegenomen. De 1/2" was wederom te klein en de M24 net te groot. Omdat we niet in de kou wilden zitten alles maar netjes terug gemonteerd.

De leidings uit de vloer hebben een buitendiameter van 14mm en voor de koppelingsmoer is een steeksleutel 25 (25mm) nodig.

Nu vermoed ik dat het onderblok waarschijnlijk een aansluiting heeft van M22, gebasseerd op wat ik op het internet heb gevonden.

De wens is om tussen de vloeraansluiting en de radiator het geheel met stalen buizen (15mm) uit te voeren. Tevens wil ik voorkomen dat ik de kunststof leiding moet doorsnijden of de knelkoppeling daarop moet vervangen.

Mijn vraag is of jullie op basis van bijgevoegde foto's, bovenstaande info en mijn wensen kunnen inschatten wat ik benodigd heb voor een juiste aansluiting.

Alvast bedankt.
Eric


 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Voor de leidingen zelf zijn koppelingen 14x2 van(pentec)beschikbaar die in een gewone 15 mm klemfitting passen.

De bestaande koppeling op het onderblok (Comap) is vaak merk gebonden maar deze heeft M22 en een slang inzet aansluiting voor slang 14x2.

Vr Gr en succes ermee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu