Verplaatsing radiotor

Marlein

  • #1
Hallo allemaal, in verband met een aanstaande verbouwing van onze keuken heb ik een vraag.

Wij hebben in onze keuken een hoog raam (vensterbank op 2,15 hoogte), waaronder een enkele radiator hangt van 1,60 x 0,50. Op die plek onder het raam, komt straks de koelkast te staan. Omdat anders de achterkant van de koelkast tegen de radiator komt te staan, moet de radiator verplaatst gaan worden. Vanwege de trek, is het denk ik wel noodzakelijk dat de radiator bij het raam blijft. Is het mogelijk om een radiator verticaal te plaatsen? De plek is dan recht in het midden van het raam, maar helaas wel naast de koelkast. Een andere mogelijkheid zou zijn tegen de kopse kant van een doorgebroken muur, 1,50 meter van het raam en haaks daarop. Is dat misschien wat? Dat zou dan een radiator van 30 cm kunnen worden en dan 2 meter hoog (ruimte is 4,50 hoog).

Zijn er ook radiatoren waar de aan- en afvoer allebei aan de bovenkant van de radiator zitten? Zodat het mooier weggewerkt kan worden?
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #2
:lol: ja, is allemaal mogelijk en wordt ook regelmatig zo toegepast. Even google raadplegen en je vind legio aan mogelijkheden. Bijv. Verticale radiator. Succes
 

Marlein

  • #3
Gegoogled en oplossing gevonden! bedankt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu