Radiators maken tkkend / kloppend lawaai

Sdv08

 • #1
Hallo
Ik heb een oude woning gekocht waar ik chauffage heb laten leggen. Dit is in 2 fasen gebeurd. Alle leidingen en radiators gelegd/gehangen en enkele maanden later de ketel op gas van het merk Bulex.
Ik heb in totaal 7 radiators en 2 ervan maken een tikkend / kloppend geluid.
Dit is ellendig vermits 1 radiator in onze slaapkamer hangt en ons wakker houdt of zelfs wakker maakt. De installateur dacht eerst dat het de thermostatische kraan was, daarna zegt hij dat het door uitzetten van het metaal komt! Het vreemde is dat de radiator ook lawaai maakt als de brander niet brandt, de thermostaat al een ganse nacht op 19.5' staat, thermostatische kraan op 3,5 en de radiator koud staat. We overwegen de radiator te verwijderen want het is zeer vervelend.
Dank u wel voor jullie antwoorden, hoop dat er iemand mij nuttige info kan geven. Alvast bedankt
Sandra
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #2
  Dus de radiator maakt ook lawaai als deze volledig koud is? Dat kan alleen als er op een andere plaats in het huis iets tegen de leiding tikt of schuurt. Of het geluid moet vanuit de ketel komen, maar dan zou je het op meer plaatsen moeten horen.
   

  Caratje

  • #3
  Ik heb ook tikkende geluiden en zoek ook oplossing, maar mijn gevoel zegt dat het niet de radiator zelf is maar de buizen. Enne, buizen geleiden het geluid erg goed…

  Bij mij is het ook vooral te horen op mijn slaapkamer, waar radiator altijd dicht is. En met nieuwe CV ketel is er niks veranderd. En in de zomer heb ik er geen last van. En het huis is ongeveer net zo jong als ik (rond de 40).

  Mijn vermoeden gaat uit naar verschillende uitzettingscoëfficiënten van buis versus beton. Met andere woorden, ik denk dat oorzaak zit in frictie waar buis vast zit…

  Maar goed, ik ben ook nog zoekende naar oorzaak (en oplossing)
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ik ben heel simpel. Geen specialist. Ik denk dan het volgende, misschien zou het kunnen. Je kan een radiator maken van een plaatstaal met een bepaalde dikte. Bewezen dat je een goed product maakt.
  Dunner, goedkoper, kan ook maar misschien geeft dunner gemakkelijker, door het klankboord effect, geluid door.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Als een leiding ergens klemt en de verwarming gaat aan zal de leiding uitzetten, dat gebeurt eerst bij de ketel maar als de leiding daar klemt kan het aan de andere kant van de woning te horen zijn.
  In de beton zal de leiding niet zo snel tikken als bij een doorvoer van een muur of houten wand.
  Alle leidingen en ophangbeugels van radiatoren nalopen, verdachte plekken inspuiten met wd40 kan al een oplossing zijn.
   

  Roykes

  • #6
  Heb dit probleem ook gehad, bij mij waren het die nylon houdertjes in de ophangbeugels die niet goed zaten. radiator zat tegen het ijzer van de ophangbeugels aan. heb er een kunststof spie tussen geslagen en het was over.
   

  Caratje

  • #7
  Ik moet ook eens gaan kijken, maar stoor me er nog te weinig aan...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu