Radiatorknoppen vervangen, maar welke...

Marcooooo

 • #1
Beste klussers,

In ons huis zitten nagenoeg overal dit soort radiatorkranen:


Nu wil ik hier knoppen op zetten, maar weet niet goed welke. Ik meet 28mm draad, maar er zit zo weinig schroefdraad op de kranen dat ik niet goed weet welke erop moeten. Er staat volgens mij op alle kranen een hartje en dus lijken het allemaal Herz kranen, maar hier hebben jullie meer verstand van. De kranen werken allemaal wel dus het volstaat met het vervangen van alleen de knoppen lijkt me. Helaas geen thermostatische radiatorkranen omdat alle knopaansluitingen bovenop zitten en dit dus niet gaat werken. Nu ben ik dus op zoek naar simpele en goedkope knoppen om de kranen af en toe eens open en dicht te draaien. Wat heb ik nodig en wat raden jullie aan?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn vraag en alvast een fijne jaarwisseling en handig 2015 gewenst!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Volgens mij past daar een Heimeier handwiel met wartel voor thermostaatkraan op.  Als je even op die naam zoekt, zijn er verschillende bedrijven die dat verkopen.
  Kosten zo rond de € 4,00 per stuk.
  Als je er eerst 1tje besteld, kun je kijken of die goed werkt, voordat je voor alle radiators er 1 aanschaft.
   

  Marcooooo

  • #3
  Dank je wel Peter. Ik zat zelf ook al aan deze te denken. Ik ga er achteraan en proberen of deze past.
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #4
  De kranen kun je ook een kwart slag draaien en zodoende geschikt maken voor een thermostatisch regelelement (voor de normale man thermostaatknop).
  Ook kan er een thermostaatknop met voeler op afstand op en dan maakt het niet uit dat de kraan met het pennetje omhoog gemonteerd is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu