Radiator verwijderen bij stadsverwarming

ConradP

  • #1
Hallo.

Ik wil graag een overbodige, in de weg staande radiator verwijderen uit mijn appartement. Alleen ik heb stadsverwarming en ik vroeg me af wat de procedure is. Het betreft een klein appartement, allemaal gelijkvloers.

Ik zag dat er een aftappunt in de meterkast zat, op de retourleiding (zie rechtsonder op de foto). Moet ik de toevoer sluiten en daar af tappen of moet ik alleen de radiator aftappen die ik weg wil halen ? Ik ga de radiator helemaal weghalen en de leidingen afsluiten met een eindkap.

Ik kon hier verder geen concrete informatie over vinden dus ik hoop dat iemand het antwoord weet!
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Foto zegt niet veel , maar ik ga vanuit dat de rode en blauw afsluiter de aanvoer en retourleiding van cv gedeelte , in dat geval ,rode en blauwe afsluiter dichtzetten , systeem aftappen op aftappunt onder druk meter . radiator aftappen en verwijderen , leidingen afdoppen en dan weer afsluiters open zetten, goed ontluchten en controleren of alles oke is .
 

ConradP

  • #3
Dit is inderdaad de rechterzijde van de unit. Links zit nog de aanvoer en retour van de stadsverwarming zelf. Rechts is inderdaad aanvoer en retour van het CV gedeelte.

Zoals jij zegt dacht ik ook al dat het moest maar wist het niet zeker. Toch maar proberen dan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu