Radiator vervangen door vloerverwarming

Ries1967

  • #1
Wij willen de badkamer vernieuwen en de radiator (die we in 14 jaar nog nooit hebben gebruikt) vervangen door vloerverwarming. Kan ik de CV-leidingen gewoon op de vloerverwarming aansluiten? Op de plek van de radiator komt een kast, dus cosmetisch zie ik geen problemen.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
U kunt wel een verdeler voor de vloerverwarming op de bestaande aansluitingen aansluiten en dan daarop de leidingen van de geplande vloerverwarming aansluiten.
Zonder verdeler of op een andere manier aansluiten, zou ik niet adviseren.
 

Ries1967

  • #3
Beste Degooyer, denkt u dan zoiets?

En wat is het doel van de verdeler? Ik probeer er wel iets over te vinden, maar dat loopt weer enorm uiteen. Is het verstandig om een verdeler tussen te bouwen om de temperatuur te regelen of heeft het een andere functie? Ik dacht: Of dat warme water nou door de radiator loopt of door de vloerverwarming, dat maakt geen verschil. Verkeerd gedacht?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Nee, dat bedoel ik niet. Zoiets passen we echt nooit toe.
Op een verdeler zitten veiligheden ingebouwd: je kunt de temperatuur van het water wat door de vloer circuleert goed regelen, er is een beveiliging tegen te hoge temperatuur in de vloer. Die temperatuur is bij tegels 35-40 graden C, dus aanzienlijk lager dan hetgeen de cv-ketel produceert.
Bij een RTL ventiel heb je dat niet (dat moet trouwens op de retourleiding van een radiator worden ingebouwd: niet rechtstreeks op de aanvoer en retourleiding van een cv-installatie + je bent beperkt in het aantal; meter verwarmingsbuis.
 

Ries1967

  • #5
OK, qua oppervlakte is het 3-4 m2, dus niet echt enorm. Maarreh... Ik voel aankomen dat we geen vloerverwarming gaan nemen :-)
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #6
Dan zou ik, bij zo'n oppervlakte, elektrische vloerverwarming adviseren. Dan ben je voor ca € 220,00 klaar, incl. thermostaat met vloersensor.
 

Ries1967

  • #7
Nog niet eens serieus over nagedacht. Ook een stuk eenvoudiger qua hoogte etc. Thankx!!!
 

Roykes

  • #8
Je kan ook de retour van je radiator doorlussen en hier een RTL ventiel tussen zetten. werkt goed en kost geen stroom.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu