Radiator knop gaat niet los

Maikvis

  • #1
Hallo mensen.
Ik zit met het volgende probleem, op onze bandkamer hebben we een design radiator hangen. We hebben dit huis een jaar geleden gekocht, maar deze verwarming eigenlijk nog nooit gebruikt omdat we de knop niet los krijgen. Er hang ook nog een kleine verwarming, maar deze geeft eigenlijk net te weinig warmte af.

De design radiator is aan de onderkant voorzien van twee knoppen. Ik neem aan dat er 1tje is bedoelt voor het aanvoer van water, en de andere voor de afvoer.

1 knop krijg ik wel los, maar de andere dus niet. Deze zit muurvast. ik heb geprobeerd hem te ontluchten, dit lukt. Maar de knop komt geen beweging in. Nu heb ik er wat WD40 russen gespoten en met een waterpomp tang geprobeerd, maar ook niet werkt niet. Ik wil niet te hard knijpen, want dan knijp ik de ribbelrandjes op het pinnetje plat waardoor de knop er niet meer op past.

Heeft iemand een tip/idee hoe ik deze toch los kan krijgen?

Alvast bedankt voor de de hulp! Groeten
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #2
Even een foto van de knop/kraan plaatsen.
Dan kunnen we vast helpen.

Calenta :cool:
 

Maikvis

  • #3


Dit is hem, heb de knop er afgedraaid zoals je ziet
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #4
Oei oei, link geval jah...

Beste is om met een waterpomp tang of griptang het draai stiftje goed vast te pakken en dan linksom draaien.

Wil dit niet, probeer dan eerst eens rechtsom, om zo te zien of de kraan niet toevallig helemaal open staat.

Tip :idea: Zorg dat je met de tang haaks op het stiftje probeert los te draaien, dan grijpen de groeven van de tang in groeven van de kraan. Zo beschadigd de boel minder.

Calenta :cool:
 

Maikvis

  • #5
Helaas, niet gelukt. Ik heb geprobeerd beide kanten op te draaien. Om hem open te draaien moet ik wel links om draaien. Zo is het aan de andere kant wel in ieder geval.
Heb geprobeerd azijn in te spuiten, en dan nogmaals draaien. Het mocht allemaal niet baten.

Helaas is het pinnetje nu wel wat beschadigd.. Balen! Nog andere tips?
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #6
Jammer.

Ik zou met enig geweld de kraan linksom open rossen en dan een nieuwe kraan halen en met voor jaar de nieuwe dr op draaien.

Succes.

Calenta :cool:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Probeer het eens met een nijptang, de bek van de tang in de groeven zetten dan slipt de tang ook niet, met een moniertang lukt het nog beter omdat u dan meer kracht kunt zetten.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Evt met een kleine hamer een tikje op voorkant geven zodat hij even schrikt er kan kalk tussen zitten, dan WD40 in spuiten.

en vervolgens wat @Jan zei.
 

Maikvis

  • #9
Helaas, ook met een knijptang is het niet gelukt.
Ik zelf heb er verder niet bijster veel verstand van om een andere kraan erop te zetten. Laat het maar even voor wat het is denk ik, en zal het eens aan iemand vragen wie er wel verstand van heeft, zodat diegene het kan doen ;)
 

Maikvis

  • #10
Inmiddels is het voor elkaar. Wederom een ferme klap met de hamer erop gegeven. (uit frustratie) en met de waterpomp tang goed aan het wrikken geweest... Hij is los. Het is nu wel zo dat het pinnetje behoorlijk beschadigd is, maar ik laat hem gewoon open staan en regel de temperatuur wel met de andere knop van het aanvoer van het warme water.
Dit moet geen problemen opleveren lijkt mij?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu