Radiator blijft koud - knelkoppeling retourleiding

FlavioK

  • #1
Er is al veel over geschreven over radiatoren die niet warm worden. Nu zit ik met de volgende uitdaging.
Ik heb een radiator geplaatst in ons toilet. Deze is afgetapt vd de radiator in de keuken. De aanvoer en retour leiding zijn door de vloer geboord en in het toilet komen deze weer omhoog. Nu wordt de nieuwe aanvoerleiding vanaf het geplaatste T-stuk warm, echter waar deze de vloer ingaat blijft deze koud. Het betreft een stuk van 50cm. De aanvoerleiding blijft koud t/m het H aansluitblok vd radiator in het toilet. Totale lente is 2.5 meter.

Alle radiatoren zijn ontlucht. Als ik de radiator in het toilet nogmaals ontlucht, komt er meteen water uit. Vrij snel wordt dit water erg warm. De aanvoerleiding wordt ineens overal dan zeer warm, zoals het hoort. Op het moment dat ik het onluchtingskraantje weer dichtzet, koelt de gehele aanvoerleiding weer af tot net voorbij het geplaatste T-stuk in de keuken.

Ik dacht aan een verstopping in de nieuw geplaatste cv leiding, echter lijkt me dit uitgesloten door de bovenstaande situatie, waarbij alles wel warm wordt.
Ik zie geen logica meer. Wie weet hoe dit kan? Hoop wat van jullie te horen!
Alvast bedankt!
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
:wink: Aansluitblok wel opengedraaid?
Als je de kraan dichtdraait en je opent de ontluchter een tijdje ,blijft er wel water uit stromen?
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #3
Probeer t anders eens op de geforceerde manier.
Alle radiators dicht, behalve die in t toilet. Dan moet deze warm worden en check idd ook even of het blok open staat. Met sleuf in lengte richting van de buis. Of opendraaien van inbus linksom.

Calenta :cool:
 

FlavioK

  • #4
Aansluitblok is opengedraaid. Sleufjes staan keurig in lengterichting vd buis.
Ik de thermostaat in de woonkamer op 25 graden gezet, alle radiatoren dichtgedraaid behalve die in het toilet, zonder resultaat. Toch maar weer een liter water afgetapt via de ontluchting vd radiator in het toilet en toen werd alles warm. Echter na de ontluchting weer dichtgedraaid te hebben is de aanvoerleiding weer helemaal afgekoeld.
Vanaf het t-stuk in de keuken is de aanvoerleiding warm, tot de bocht naar beneden, dan is deze koud. Waterdruk is 2 bar.

Wat kan ik nog verder nakijken/controleren
 

FlavioK

  • #5
Ik ben er eindelijk uit! Het probleem zat uiteindelijk in de afsluitbare knelkoppeling op de retourleiding in de keuken. Deze had ik jaren geleden al dicht gedraaid ivm het verplaatsen van een radiator. Deze was ook nog eens afgedopt. Deze na opnieuw aansluiten vergeten weer open te draaien :oops:

Super bedankt voor jullie snelle reacties en wellicht tot een volgende keer
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #6
Hahaha, ik dacht al hebben we nu een onoplosbaar probleem. :lol:

Handig een ballofix en deze afgesloten.

Mooi dat je er toch achter bent gekomen en bedankt voor de terug koppeling.


Calenta :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu