Rachelwerk plaatsen op balkenvloer hoh afstand is 85 cm of m

Nichola85

 • #1
Goedenavond vaklui

Ik heb een dijkwoning en ben in de kelder verdieping alle kamers aan het renoveren. Nu zag ik dat de draagbalken op 85 cm en soms een meter zitten hoh.

Nu is mijn vraag kan ik hier het rachelwerk op plaatsen hoh 30cm.
Of is er dan te weinig steun van de balken ?

Zo ja kan ik dan dwars balkjes plaatsen tussen de balken om de 30cm, zodat daar ook weer de rachels tegenAan kunnen als extra steun.

Of zou ik een dikkere lat tegen de vloerplanken kunnen maken, met daar weer latjes aan hangend naar beneden, en nogmaals een lat in de lengterichting schroeven tegen de omlaag hangende latjes. Alles gelijk hangend met de draagbalken voor het uiteindelijke rachelwerk.

Ik hoor graag van jullie krijg het antwoord nergens gevonden helaas.

Mvg Nick
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Kan allemaal wat dikkere rachels gebruiken kan ook
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Veert je balklaag als je erover loopt?
  Indien ja, maak dan een vrijhangend plafond door plafondhangers evenwijdig aan de balklaag tussen de balklaag aan te brengen. Dan krijg je een stabiel plafond, zeker als het wilt stucadoren.
   

  Nichola85

  • #4
  Bedankt voor jullie reacties.

  De vloer veert niet echt mee ofzo, maar je hoort het wel als je erover loopt en het kraakt ook wel een beetje. Als ik op 1 plek ga staan en een beetje op en neer ga veert de vloer wel wat mee.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
  Laat je balklaag eens doorrekenen door een constructeur.
  Verzwaren kan nu relatief eenvoudig.

  Advies maak een vrijhangend plafond.
   

  Nichola85

  • #6
  Hey rola

  Dank voor het advies! Net even gekeken naar het systeem van gyproc en dat zag er vrij aardig uit om te maken. De plafondhangers neem ik aan wel tegen de plankenvoer schroeven ? Als ik het op de balken maak word het wel heel laag plafond.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
  Plafondhangers dienen in één keer te overspannen van muur naar muur en geen ophangpunten aan de vloer te hebben. Want dan veert het plafond gewoon mee met de vloer.
  Ik heb destijds een 3/4 steigerplank, dus 32x150, op zijn kant tussen de balklaag aangebracht. Waar de balklaag ver uit elkaar lag heb ik er een extra aangebracht.
   

  Nichola85

  • #8
  Of bedoel je u profielen aan de zijkanten van de balken maken, en daar tussenin weer c profielen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu