Rachels verwijderen die vastzitten met slagpluggen

Bjeremiasse

 • #1
Ik heb de schroten in mn woonkamer verwijdert en wilde de oude rachels gaan gebruiken om de agnes plafondplaten te bevestigen. Dit kan helaas niet omdat de rachels bijna 70cm uitelkaar liggen en voor de plafondplaten moet je een raamwerk maken van 60 bij 60 (volgens de instructie) Probleem is dat de rachels vast zitten met grote lompe slagpluggen en ik geen grof geweld wil gaan gebruiken, want ben dan bang dat de brokken beton van het plafond mee komen. Iemand een idee hoe ik deze het beste kan verwijderen, op snelle maar een niet plafond-vernietigende manier?? :D
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • StefanD

  • #2
  Zit er geen schroefkop op de slagpluggen?
   

  Bjeremiasse

  • #3
  StefanD schreef:
  Zit er geen schroefkop op de slagpluggen?
  Nee voor zover ik dat heb kunnen zien tot nu toe niet. Als die er wel zit kan je ze losdraaien neem ik aan, maar ga er dus van uit dat dat niet het geval is. (ben nu voor paar dagen in het buitenland, en hoop met een aantal tips zaterdag aan de slag te kunnen)
   

  StefanD

  • #4
  Bij "slagplug" denk ik aan:

  En die kun je inderdaad losdraaien. Vaak kun je ze niet helemaal losdraaien, het laatste stuk kun je ze trekken, eventueel met een combinatie van draaien en trekken.
   

  Bjeremiasse

  • #5
  Volgens mij is het gewoon een grote massieve kop... is dat type niet bekend? Of heb ik niet goed gekeken?? :oops:
   

  StefanD

  • #6
  Wat je dan zou kunnen doen is de kop afzagen en de rachels "over de plug heen" trekken. Als je de resten van plug dan nog niet uit het plafiond krijgt kun je ze dan kort afzagen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Waarom niet laten zitten en de nieuwe rachels er tussen of kruislings er op plaatsen ?
  Scheelt nogal wat werk.
   

  Didier

  • #8
  Ook gedaan. Oude latten verwijderd. Gewoon stukgeslagen om de pluggen heen. Oude schroeven kromslaan tegen de muur en nieuwe latten plaatsen. Gips / isolatie er tegen aan en je ziet er niets meer van

  Als dat niet lukt en je wilt de muur "mooi" maken dan eerst proberen los te schroeven. daarna pas de latten er af. Lukt het niet dan zou je het kunnen proberen met een grote tang. Zo niet dan dicht bij de muur met een waterpomptang vastpakken en heen en weer gaan tot de schroef afbreekt. Voor het stucen even in de primer tegen roesten van de oude schroef.


  Henk
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #9
  wilde de oude rachels gaan gebruiken om de agnes plafondplaten te bevestigen.
  Lijkt me niet dat die gestuct worden of dat er gipsplaten overheen gezet worden. :wink:
   

  Betweter

  • #10
  Beetje lomper, maar het lukt prima met een grote slijptol met hierop een staal doorslijpschijf.
  Deze schuin onder de kop van de schroef steken, dan slijp de kop eraf en kan de lat er af.
  Als de uitstekende schroefdelen dan nog in de weg zitten kun je ze ook afslijpen.

  ( rookt en stinkt echt waar maar de klus is zo klaar)
   

  Bjeremiasse

  • #11
  Aan deze methode zat ik al te denken, maar had gehoopt op een of andere speciale manier, dat het snel makkelijk en zonder schade kon :P
   

  Swblom

  • #12
  Ik snap nog steeds niet waarom je de oude rachels niet kunt laten zitten en er ofwel een aantal bijplaatst, of er kruislings nieuwe rachels opzet. (zoals Jan opmerkte)
   

  Bjeremiasse

  • #13
  Ik moet de situatie ter plaatste nog even goed bekijken, maar die optie lijkt me lastig, omdat de rachels net buiten de gewenste maat liggen
  dus dan moet ik er strak ernaast andere rachels plaatsen, kwa maatvoering lijkt me dat omslachtig en lastig maar dat is mijn idee, vandaar dat ik mijn vraag hier neer leg, om de visie van andere mensen in overweging te nemen.
   

  Bjeremiasse

  • #14
  Rachels zijn inmiddels voor zon 80% verwijdert her en der steken er nog wel grote nagels uit het plafond. Het bleek achteraf (werd mij verteld) om professioneel uit de bouw geplaatste rachels te gaan. Ze zijn er met gaspatronen ingeschoten (gastacker)

  Iemand verder nog een idee hoe je een opzet kan maken voor een nieuw rachelwerk? Ben niet zon rekenwonder; zal er wel uitkomen denk ik maar altijd fijn als ik zeker weet dat het klopt.
  Had het idee om langs de muren rachels te bevestigen en dan vanaf de muur hart op hart 60cm uit te zetten, alleen dan kom je bij de andere kant van het plafond niet uit (niet de 60cm afstand)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #15
  Zet in het midden een streep en begin van daaruit naar de zijkanten uit te meten.
  De resterende stukken plaat afzagen op de goede maat.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu