Raadsel: Frontpaneel vaatwasser

Stephan023

 • #1
Beste lezer. Nadat mijn Miele inbouw vaatwasser stuk ging heb ik een Siemens op de kop weten te tikken.
van de Miele heb ik het frontpaneel afgehaald. Toen ik het paneel op de Siemens wilde bevestigen kwam ik voor een raadsel te staan, hoe bevestig ik dit, vrij zware paneel op de deur van de vaatwasser? Is hier een soort systeem voor, net zoals bij de Miele? Ik heb op internet gezocht maar kan niets vinden..... dank!

E3F3874F-7033-4CBC-A53D-4B2DFE86C71D.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Wat zou je ervan zeggen om het E-Nummer van de Siemens vaatwasser te vermelden?
  Want misschien is er gewoon een inbouwhandleiding beschikbaar voor dat apparaat.

  E-Nummer staat vrijwel altijd bovenop de deur, ingelaserd dus slecht zichtbaar. Zaklantaarn kan helpen om het goed te zien.
   

  Fmrama

  • #3
  Hier kun je met het serienummer de handleiding opzoeken.

  Er horen bevestigingsonderdelen bij te zitten die je op het frontje schroeft. En dan kun je het frontje op de vaatwasser schuiven.

  zie voor bevestigings materiaal. bijvoorbeeld deze site
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Het serienummer zal niets helpen om een handleiding of installatiehandleiding te zoeken. Een serienummer bepaalt alleen wanneer (in welke volgorde) het apparaat de fabriek heeft verlaten.

  Benodigd is (bij BSH = Bosch/Siemens etc.) het E-Nummer. Dat is typerend voor het model.

  Of dat bevestigingsset past is trouwens helemaal afhankelijk van het model, want er zijn in de loop van de tijd diverse montagemethodes bedacht door BSH. Dus beter even afwachten welk E-Nummer aangegeven wordt, aan de hand daarvan kan op de explosietekeningensite van Siemens bekeken worden welke set exact bij het apparaat hoort.
   

  Fmrama

  • #5
  Zoals in de link van siemens te zien is het E nummer. Deze beginnen in het voorbeeld met SN... maar kan van alles zijn natuurlijk . Vandaar . Dus dit moet voor TS wel duidelijk zijn denk ik. :? Even zoeken en checken en je komt een end.

  (Nb, ik heb een dergelijke siemens gehad, vandaar dat ik aan de deur zie dat het om die schuif bevestiging gaat. Maar je hebt gelijk , voor elke serie kan weer wat anders verzonnen worden. Mijn huidige siemens heeft schroef bevestiging.)
   
  Laatst bewerkt:

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  E-Nummers van vaatwassers van Siemens kunnen beginnen met: SE, SF, SK, SL, SN, SR, SX
  Meestal duidt een bepaalde letter op een bepaalde soort vaatwasser. Bijv. SK zijn compacte modellen, SR onder- of inbouwmodellen 45 cm breed. SN zijn (naar mij bekend) de meest voorkomende, omdat ze 60 cm modellen betreffen.
  En bij elke soort is dan in de loop van de tijd het werkingsprincipe en de eventuele inbouwmethode gewijzigd.
  Hoe ik dat weet? Ik heb heel lang handleidingen verzameld, van Siemens vaatwassers heb ik er ca. 300 op m'n HDD.

  Het is echt noodzakelijk om het E-Nummer te weten, anders kom je er waarschijnlijk achter dat je net het verkeerde set besteld hebt. Misschien zijn er ook wel universele sets, maar een origineel zal waarschijnlijk eenvoudiger te bevestigen zijn.
   

  Sleutelmeneer

  • #7
  Ik zal de makkelijkste oplossing geven. Meet vanaf bovenkant vaatwasser hoe hoog het paneel moet komen ten opzichte van de rest van de keukenpanelen, pak 2 lijmklemmen, hou het paneel tegen de vaatwasser terwijl de deur open staat, klem de deur op de vaatwasser maar niet muurvast , meet je paneel uit ten opzichte van bovekant vaatwasser deur die open staat, en schroef hem vast met de schroeven die lang genoeg zijn om door de vaatwasser het keukenpaneel aan te schroeven maar niet zo lang dat ze door het houtenpaneel komen. Doe dit bij de 2 aan de bovenkant links en rechts, dan de 2 die daaronder zitten links en rechts en de middelste halverwege de deur links en rechts. Je ziet aan de buitenkant corresponderende gaten die dienen voor de lange schroeven.

  Met deze methode zit de deur goed vast en hoef je geen bevestigingshaakjes e.d te bestellen meer. Let wel als hij er ooits af moet en je schroeft hem los dat hij er dus gewoon vanaf valt.

  Ik zou je vaatwasser wel boven tegen de nis aan stellen of uitvullen boven afhankelijk van de hoogte van het paneel dat je hebt en de de uitvoering van de vaatwasser (laag of hoog model, 815mm om 865mm) dit omdat de vaatwasser anders te vrij in de kast staat en gaat kantelen en schuiven e.d.

  Maar voor de officiële manier heb je deze inbouwset, hierin zit alles wat je nodig hebt :
  Screenshot_20210412-202122_Chrome.jpg
   
  Laatst bewerkt:

  Stephan023

  • #8
  heel erg bedankt allemaal voor de reacties, ben er super blij mee. Heb de oplossing gevonden. Super!
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  En zou je ook kunnen zeggen wat de oplossing was?
  Want een forum is er ook voor dat anderen, als zij een identiek probleem hebben, kunnen zien hoe het is opgelost. :wink:
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu