Wie helpt dit ATAG afwasmachine raadsel op te lossen?

Han dols

  • #1
Beste allemaall,

Mijn afwasmachine lijkt kapot, het is een atag van een jaar of 8 oud. Als je hem aanzet dan hoor je een rochelend geluid en dat blijft zo. Het lijkt erop dat ie de hele tijd water wil blijven afzuigen terwijl er niets meer in staat. Als ik er met de hand een fles water in gooi, voert ie dit water ook zo weer af...., dus het staat steeds te pompen als het ware. Maar hij blijft maar pompen en dus blijkt het programma steken :(

Wie heeft een advies wat te doen? Is dit zelf op te lossen?

Ik hoop dat iemand me kan helpen!!!

Alvast bedankt voor de adviezen,
Monique
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als je even had gezocht op het blijven pompen van vaatwassers in het algemeen dat had je gelezen dat dit bijna altijd komt doordat de vaatwasser lek is.

Er staat water onder in de lekbak onder de machine, hierin zit een drijver en deze drijver zet de pomp aan zodat verdere waterschade word voorkomen.

Onder de deur van de vaatwasser zit een plint, schroef deze eraf en haal het water onder de machine weg.
Is de bodemplaat weer droog dan zal je vaatwasser weer in een normaal programma willen starten, is de vaatwasser lek dan zal deze in het programma weer overgaan tot afpompen.
 

Han dols

  • #3
Het was niet helemaal wat je beschreef (ik had dat overigens nog niet gevonden op internet) - er stond geen water in. Maar toch leek dit contact om een of andere reden door te geven dat er water in stond. Ik heb er een paar keer mee bewogen en nu doet ie het weer (voor hoelang....?)

In ieder geval bedankt,
Monique
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu