PVC wandtegels geven lekkage

Maikel90

  • #1
Hoi Allen,

Wij hebben al een tijdje last van lekkage bij onze douche. We hebben een douchebak. Uiteindelijk kwam het tussen de naden van de vloertegels, waardoor we het ontdekt hebben.
De badkamer is 1.5 jaar geleden vernieuwd door de vorige bewoners vlak voordat het te koop kwam te staan en er is gekozen voor pvc-wandtegels (ik wist voorheen niet eens dat het een optie was).

Na een tijdje de douche niet meer gebruikt te hebben en alles weer droog was op de vloer heb ik getest of het door de afvoer kwam door de douchekop enkel op het afvoerputje van de douchebak te plaatsen. Dit gaf geen lekkage.

Daarna zag ik nog 2 mogelijkheden. Tussen de naden van de pvc-wandtegels leek ietsjes speling te zitten en de kitranden konden wellicht beter. Ik heb daarom om een kitrand weggehaald om te kijken wat ik tegenkwam. Nu komt er water van achter de onderste pvc-wandtegels (douche is al 6-7 weken niet gebruikt). Zie fotos:

IMG_5862.jpg
IMG_5881.jpg


Aan de andere kant van het muurtje staat het bad, er lopen geen leidingen of iets bij dit tussenmuurtje.

Ik vermoed nu dus dat het toch via de naden van de pvc-vloer zijn weg naar beneden vindt. Is dit een kansloos idee of het proberen waard. Wat zouden jullie doen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Of een bedrijf er bij voor lekdetectie en als het blijkt dat het ook nog een verborgen gebrek zit dan heb je het op papier.
want de naden staan ver open maar er word niet gedoucht.
het kan een afvoer zijn of leiding in de vloer.
 

Maikel90

  • #3
Ik zie dat ik per ongeluk mijn laatste zin tijdens het aanpassen niet meer had afgemaakt. De onderste foto is de naad waar ik de kit al helemaal heb weggehaald.

Ik zat zelf te denken om wellicht de naden ook te kitten met transparante kit (tenzij dat echt een afrader is).

---

Bedankt voor je reactie Henk. We zijn helaas al wel voorbij de periode van geborgen gebreken voordat dit opgemerkt was/is ontstaan. Het bad is aangesloten op dezelfde afvoer. Dit ligt boven de grond tot ze in de hoek van de kamer naar beneden gaan. Het is daar altijd droog, ook bij de vloertegels. Maar lekdetectie is natuurlijk wel het overwegen waard idd om 100% zekerheid te hebben ja.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
De vorige bewoner is gewoon aan het prutsen geweest met die pvc tegels en niet goed aangebracht.
Er zal door de voegen een hoop water achter die tegels gekomen zijn.
En nu de kitvoeg er uit is, loopt al het water er achter uit.
Liggen die tegels ook op de vloer?
 

Maikel90

  • #5
Op de vloer liggen andere pvc tegels. De situatie van de douchebak en vloertegels ziet er als volgt uit:
E5960F28-7AFB-47F2-AE58-FEFDBE123DE5.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu