PVC plaklaminaat op gietvloer?

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #21
Bij mijn dochter ligt de pvc clickvloer er ongeveer 6 jaar in met plakplinten, er is nog geen plakplint los gekomen, de plakplinten zijn wel wat beter dan bouwmarkt meuk.
De vloer is gelegd in een periode van warm weer, de uitzetting van het laminaat was op z'n hoogst en komt niet op druk te staan maar kan alleen bij afkoeling iets krimpen, niet zichtbaar trouwens.
De leverancier heeft een langere acclimatiseringstijd aanbevolen, hij zegt dat die tijd vaak te kort is waardoor het laminaat nog kan uitzetten na het leggen, daardoor komen de problemen met de plinten.
Maar ja, wachten op warm weer voordat de nieuwe vloer erin kan doet niemand.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #22
Er is ook een hoop verschil in kwaliteit. Alle waar naar z'n geld zullen we maar zeggen. Dat is met gewoon laminaat ook zo. Click pvc heb je ook in veel varianten en prijsklassen, die niet allemaal even goed blijven.

Ik ben nu in mijn eigen appartement een rigid pvc vloer aan het leggen. Dat zijn pvc delen van kunststof/steen composiet. De delen zijn 7mm dik met een geïntegreerde ondervloer en deze mag je volgens de instructie strak tegen de muur leggen. Werkt dus amper en is vochtbestendig, wat een voordeel is t.o.v. gewoon laminaat. Je kunt het verder snijden en breken als een gipsplaat, dus dat is ook prettig. Decoupeerzaagjes zijn wel heel snel bot op dit materiaal.

Zekerheidshalve hou ik de vloer rondom een 5mm vrij van de wand, dat is ook beter omdat de aansluiting van de vloer op de muur niet altijd even vlak is. De voeg werk ik af met een met een staande plint van 15mm dik.

Ik ben wel benieuwd hoe dit materiaal zich gaat houden op termijn. Ik heb er wel vertrouwen in.
 

Paulus65

  • #23
Gisteren een vakman thuis gehad. Zijn advies is om dryback PVC te leggen. Hij neemt vandaag contact op met de lijmfabrikant over het lijmen op een PU vloer. Ben benieuwd. Hij schrok overigens wel van de staat van de 3 jaar oude PVC click vloer. Volgens hem niet goed gelegd. Een aantal naden zitten heel strak op elkaar en een aantal anderen zijn open gaan staan. De kopse kanten van de stroken staan soms zelf wat omhoog. Geen idee hoe de vorige vakman dat had kunnen voorkomen. Hij heeft tenslotte gewoon een werknaad van 1 cm aangehouden en de boel is geacclimatiseerd. Kwaliteit materiaal? Het zag er in het begin wel netjes uit vandaar dat ik ook nooit geklaagd heb. Ik hoop dat het met een volledig verlijmde vloer wel goed gaat.
 

Paulus65

  • #24
De PVC dryback vloer ligt nu op de gietvloer. Er is speciale lijm gebruikt, nadeel daarvan was wel dat de droogtijd erg lang was. Dus eerst een stuk instrijken en dan liefst 50 minuten wachten voor er geplakt kon worden. Maar het eindresultaat is fraai, vakwerk!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu