PVC naar gietijzereren afvoer. RO ring/Krimpmof/rubberensok?

Chav

 • #1
Beste profi's en klussers,

in mijn jaren 30 woning zit een keuken, die heel, heel oud is. Tijd voor vervanging dus! De uitdaging bij de het instaleren van de nieuwe keuken wordt de aansluiting van de sifon op de afvoer. Een 40mm PVC pijp moet dan aangesloten worden op een 110mm gietijzeren pijp.

Na de zoekfunctie van Klusidee flink benut te hebben, ben ik het een en ander wijzer geworden. Je kunt voor zo een overgang een RO ring, krimpmof of rubberensok gebruiken. Bitumen lijm is niet zo een goede oplossing. Nou kan ik nergens op het internet een overgang van 110mm naar 40mm vinden.

Welke verbinding raden jullie mij aan? Is er wel een verbinding die zo een verschil overbrugt? Kunnen jullie mij in de juiste richting wijzen?( Evt linkje naar verkoper)

Alvast bedankt!

Afvoer.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  weet je zeker dat in wendig van de gietijzeren pijp 110 is normaal is die voor keuken ongeveer 75
  die is er wel

  Rubber Overgangsstuk PVC Metaal 75 x 50 mm

  Passend in mof.
   

  Chav

  • #3
  Hi Henk, bedankt voor je reactie. Ik heb diameter van het uiterste stuk van de pijp gemeten. Inderdaad de pijp zelf is 75mm. Een overgangsstuk zoals hieronder zou het dan inderdaad moeten doen lijkt mij! Hoe bevestig je zo een overgangsstuk?

  overgang-pvc-metaal-5.png
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Volgens mij met speciale montagepasta insmeren en erin drukken.
   

  Chav

  • #5
  Dank! Mag een slotje op :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu