PVC HWA aanbrengen in gres buis

Hubert

  • #1
Mijn riool ligt inmiddels 40 jaar en is van gres buis. Nu wil ik deze vervangen, maar deze zit deels onder de keuken- wc vloer waardoor verwijderen en vervangen voor nieuw pvc, alleen mogelijk is door verwijderen van de vloeren.
Omdat wc en keukenblok afvoer goed omgelegd kan worden, blijft er alleen nog de HWA en twee putjes, op het terras, op deze pijp zitten.

Weet iemand of het gevaar kan om in deze gres buis een 100 mm HWA buis aan te brengen? Is dunwandige HWA buis wel sterk genoeg, of bestand tegen water van de putjes?
Tenslotte is het niet geheel uitgesloten dat er met poetsen andere stoffen als water hierin verdwijnen.
 

Xr8

  • #2
Als je deze erdoor kunt krijgen dan is deze dunwandige buis toch beschermd door het gres. Gewoon doen. Dunwandige buis moet je normaliter niet in de grond gebruiken omdat het een stuk minder sterk is dan dikwandige buis.

Als je dikwandig wilt gebruiken dan zou je het met 90mm kunnen doen. Nadeel is dat je dan nog een centimeter meer moet vernauwen.

Succes.
 

Hubert

  • #3
Bedankt. Bestaat er dan niet het gevaar voor aantasten door agressieve stroffen die er mischien onverhoopt in kunnen komen?
 

Fiesiekus

  • #4
Geen enkel probleem. Naast de mechanische sterkte, is dikwandig riool ook i.v.m. de vormvastheid o.i.v. heet water. Maar de chemische bestendigheid van dunwandig HWA is gelijk aan die van dikwandig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu