Pvc afvoer tbv spoelbak haaks uit de muur

Kasperjan

  • #1
Goedemorgen,
Ik zit naar het leidingschema te kijken van de keukenboer, en zie dat ik de afvoerbuis van de spoelbak HAAKS uit de muur moet laten komen.
nu bij mijn oude keuken komt de pijp gewoon recht uit de vloer, vertikaal dus wat volgens mij beter voor de doorstroming is.
Als het haaks uit de muur moet worden dat betekent dus dat ik eerst de halve muur moet weg hakken, vervolgens daar door de vloer boren en er dan een 90 graden bocht op moet lijmen om hem haaks uit de muur te laten komen. Twee 45 graden bochten zou de bocht te groot maken en dan moet ik de muur wel weghakken tot ik bij de buren zit, alvorens het haakse stukje uit de muur steeks.
zie ik iets over het hoofd?, is dat haaks uit de muur niet raar? suggesties ?

Alvast bedankt
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Overleg even met je keukenboer of het een bezwaar is of de afvoerleiding achter de kastjes omhoog uit de vloer komt.
Meestal is daar wel ruimte voor achter de kastjes.
 

Kasperjan

  • #3
Heb net de keukenboer aan de lijn gehad. Heb drie cm ruimte achter de kastwand. Dat gaat een buis van 50mm dus niet passen tenzij ik hem alsnog half in de muur begraaf....
Anders zagen ze een een gleuf in de achterwand / stukje uit de bodem waar de pijp door heen kan. da's natuurlijk niet echt mooi onder de spoelbak.

Andere vraag, de afvoerleiding onder de grond is 50mm maar in de bestaande keuken is de leiding direct boven de grond , dus in het keukenkastje 40mm. Is 40mm oud, of moet ik voor de nieuwe keuken met 50mm het keukenkastje in? Die keukenboer wist het ook niet omdat ze niet zelf komen installeren.
Bij de bouwmarkt kom ik wel alleen 40mm sifoons tegen, geen 50mm.
Iemand een idee?
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Aansluiting van je spoelbak zal 40mm zijn.
hoever zit je afvoer nu uit de muur?
ze kunnen ook een passend gat maken in de onderkant van je keukenkastje, en daar het kastje overheen laten zakken.
vaak staat zon kastje toch vol, en valt die leiding toch niet meer op.

groeten b.
 

Kasperjan

  • #5
Heb het inmiddels anders opgelost:
vlak naast de muur komt de leiding uit de vloer, dan met twee keer 45 graden richting de muur welke ik over een lengte van 45 cm, een paar cm heb uitgeboord/beiteld. nu valt de pijp half in de muur, half uit de muur en blijf ik achter het kast wandje waar 3cm ruimte was.

Bedankt voor het meedenken!
 

Keukenman

  • #6
De pijp gaat toch niet achter de vaatwasser door? Kans is dan groot dat je vaatwasser niet meer past. oplossing van boudewijn was de beste: pijp in de bodem van het kastje uit laten komen (+/- 10 cm van de muur af.
 

Kasperjan

  • #7
Beste keukenman,
Nee, er is mij verteld dat zowel achter als onder de vaatwasser geen ruimte is voor leidingen, het water en afvoer moeten allemaal in/achter het kastje van de spoelbak komen. Maar blijkbaar heeft dit spoelbak kastje een achterwand. Bij mijn huidige keuken heeft het spoelbak kastje geen achterwand (1996 bruinzeel)
 

Keukenman

  • #8
Alle spoelbakkasten hebben een achterwand, maar vaak wordt deze door de keukenplaatster weggehaald zodat de loodgieter dan de ruimte heeft. Ikzelf geef ook de voorkeur om de achterwand te verwijderen en na aansluiten een voorzetwandje te maken van de verwijderde achterwand. In geval van nood kun je dan makkelijk bij je leidingen. Het is en blijft een spoelkast waar straks allerlei flessenmet chemische troep in komt te staan zodat je de achterkant toch niet meer ziet.
 

Kasperjan

  • #9
Keukenman
Je hebt gelijk, het blijft een rommel kastje. dat voorzet wandje is een goed idee bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu