Put in tuin slaan en ouderwetse put plaatsen

Frenkie64

  • #1
Hallo allemaal,

ik wil straks in het voorjaar een put in mijn tuin (flinke tuin, ongeveer 70 x 50 meter) laten slaan voor beregening. Nu zit ik te denken dat het misschien wel leuk is om er een ouderwetse put op te bouwen.
Weet iemand of dit gewoon kan/mag? Moet ik dan een kleine fundering om de gespoten put maken en hierop gewoon "het rondje" metselen en een stang voor de emmer/dakje erboven maken?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Hangt ook van de grondsoort af.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Informeer eerst even bij een bronspuiter uit de buurt die de grondsoorten uit ervaring kent of een bron in uw grond een goed idee is.
 

Tijmenb

  • #4
Ik ben geen jurist, maar over je vraag of het zomaar mag kan ik wel dit zeggen: Voor het slaan van een put kan een vergunnings- of meldplicht bestaan bij het waterschap. Dat verschilt per locatie en per type put, dus daar kan je het beste persoonlijk advies voor vragen bij het waterschap of via omgevingsloket.nl.

Op diezelfde site vind je ook informatie over het al dan niet vergunningsplichtig zij voor het metselen van zo'n decoratieve 'put' eromheen.

Vwb het metselen op zich zijn er genoeg draadjes hier op het forum met metseltips, maar dat zal inderdaad afhangen van de ondergrond en van hoe groot/hoog/zwaar je metselwerk moet worden.


--- edit: ik zie nu pas hoe oud dit draadje is. Sorry!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu