Puntjes in de verf

Awol

  • #1
Wij hebben zo vaak als we schilderen dat er puntjes of spikkels in de verf zitten als het opdroogt. Zeg maar stofjes en dergelijke. Het lijkt wel alsof dat bij een professionele schilder veel minder het geval is. Waar ligt dit toch aan en hoe kun je het voorkomen? De kwaliteit van de kwasten ofzo, of juist binnen of buiten schilderen? Graag horen we tips hierover. Alvast bedankt.

Groeten.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Er zijn een aantal zaken die oppervlakteverontreiniging in verf veroorzaken:

Vuile kwasten / rollers ( strijk kwasten goed uit voordat u ze in een pot met water zet: gooi rollers na gebruik weg of wikkel ze in alu.folie als u ze binnen enkele dagen weer gaat gebruiken).

Stof op het oppervlak ( verwijderen met een bal stopverf indien u alkydharslak gebruikt en ga met uw VLAKKE hand over het oppervlak vlak voordat u gaat schilderen. Gebruik hier een gewone vochtige katoenen doek.

Doe dit niet bij watergedragen verf: het huidvet laat zich moeilijk vermengen met water, alkydhars kan dit wel, zeker als u de kwast als applicatie gebruikt.

Verf vervuild ( zodra u een blik verf opent komt daar omgevingsstof in terecht. Gebruik voor een flinke verfklus een plastic inzetvaatje in een verzet blik. Het orginele blik sluit u weer af. Resterende verf uit het inzetvaatje dekt u af met alu.folie als u de volgende dag weer verder gaat).

Maak de verf in het inzetvaatje zoveel mogelijk op. Voordat u dit teruggooit in het orginele blik zeeft u dit door een oude panty.

En tenslotte: buiten schilderen met windkracht 7 is niet echt slim... :mrgreen:
 

EGeen

  • #3
Ben het helemaal met Kees eens, heb misschien nog 1 klein tipje: Gebruik sneldrogende verf, hierdoor hebben stof/vliegjes etc minder lang de kans.
 

renehi

  • #4
Ik schuur tussen de lagen verf altijd op, voor de eerste laag verf grondig afschuren, dan 1e laag dan korrel 180 gebruiken, voor 2e laag korrel 400 gebruiken en voor aflakken gebruik ik een schuursponsje met Heilige Marcus. Natuurlijk maak ik elke laag goed stofvrij met sopje van heilige marcus.
Wat mij wel is opgevallen is dat sommige kleuren en verven veel meer de ongerechtigheden laten zien. In mijn oude huis met zeer donkerrood en creme-wit geverfd zag je praktisch niks op. Huidige woning havana-geel gebruikt, zie je toch veel beter de ongerechtigheden op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu