ProLine HRC 24/CW3 tapwater temp. lager dan weergegeven

Jorismulukom

  • #1
Hallo, ik heb onlangs mijn cv zelf vervangen, alleen stuite ik op 2 "problemen"
Aller eerste kwam ik er na montage en aansluiten achter, dat de koud in en warm water uit,tegenover gesteld zaten van wat de montagehandleiding liet zien. Terwijl de cv toevoer en warm uitvoer wel goed zaten, ondanks de tekentjes onder se cv het zelfde waren als van kraanwater in/uit. Komt dit vaker voor?

En ten tweede kwam ik erachter dat de cv wel aangeeft heet water te produceren (zie bijlage)maar als ik de leiding voel direct onder de cv komt is het net boven lauw. Ook als ik de watertoevoer verlaag na 2l/min blijft de temperatuur gevoelsmatig lager dan die meet. Ook geeft cv geen storing. Wel zegt ie in info dat kraanwater 80%mod. Wie heeft de of een oplossing voor mij ??

Vriendelijke groetjes Joris
 

Freekcv

  • #2
Maak eens een overzicht foto van de ketel met alle aansluitingen. De huidige foto is vrij onduidelijk
 

Jorismulukom

  • #3
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Koud en warm water verwisseld dus, en daarom ook de lage uitstroom temperatuur.

Bochtje boven de inlaatcombinatie de andere kant op draaien, en haal dan ook dat flex slangetje weg. Dat is echt een drama voor de doorstroming.

Het is beter dat ik over de rest van het leidingwerk even niets zeg denk ik :wink:
 

Jorismulukom

  • #5
Nou dat was dus ook een vaag iets, ik had het andersom aangesloten in de eerste instantie. Maar wanneer ik de warm water kraan opende sloeg de cv niet aan, ook gaf het display het kraantje niet weer, dus op den duur draaide ik de ronde overdruk kraan van de inlaat een beetje open en de cv sprong meteen op het kraantje en er kwam ook warmwater uit, alleen de warmwater leiding bleef koud, vandaar heb ik de leiding zo omgezet, hahaha ja heb alles van gebruikte / gevonden onderdelen gemaakt ivm geld gebrek, bij gebrek aan beter.. :) ;)
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Zoals je het op de foto beschreef, zitten ze verkeerd. Koud is rechts, warm is links.

Dus eerst goed aansluiten. Als het dan niet werkt, verder zoeken.
 

Marcn88

  • #7
Kw en warmwater zitten verkeerd om tevens zit het overstortventiel in de verkeerde leiding deze dient in de aanvoer te zitten en het expansievat in de retour. Het leidingwerk verdient nu niet echt de schoonheidsprijs
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu