Programma voor op de PC om zelf een kast te ontwerpen?

Wen67

  • #1
Hallo,


Weet iemand een goed en niet te moeilijk PC programma waar je ook de maten in kunt geven oa, om zelf een kast te ontwerpen.
Ik krijg er geen gevonden, vandaar dat ik het hier nu maar probeer om tips te krijgen.
Dank je wel alvast.

groet,
Wen67
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Sketchup ?

ps. elk begin is moeilijk
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Wat voor kast wil je maken?
Een eenvoudige kast kan je met de hand tekenen. Een standaardkast via de bouwmarkt of meubelwinkel. Ingewikkelde kasten via een CAD-programma of sketchup.

Teksten groter maken kan bv. door ctrl+muiswiel naar boven.
 

Wen67

  • #4
Ik wil een kastwand maken met precies in het midden een open stuk met legplanken. Dan aan beide kanten een computerkast met deuren die openslaan dat als de kinderen huiswerk aan het maken zijn elkaar niet zien :wink: Doordat de deuren openstaan zitten ze min of meer in een eigen ruimte. Daarnaast zou ik de deuren dus wel zo willen maken dat ze indien nodig wel in de kast geschoven kunnen worden als ze open zijn. Dit met het oog op de toekomst ( Dan als tv kast te gebruiken) boven beide computerkasten wil ik dan nog 2 kastjes boven elkaar zodat daar schoolboeken in kunnen en daarboven onze eigen papieren. Alle kasten wil ik een slot. Ook wil ik lampen en stopcontacten ingebouwd hebben. Zo ongeveer wil ik de kast dus hebben. Maar de muur is aparte maat en mij. Man wil goede tekening voordat hij begint grinnik. Groetjesss.
 

G.W.W.

  • #5
Ik gebruik daar Microsoft Visio voor. Is onderdeel van Microsoft Office.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu