Programma start niet Bauknecht GSF 4761

Den Eric

  • #21
Ik heb zojuist de vaatwasser onder de aanrecht uitgehaald. Nu zit er een knik in de waterslang. Aangezien hier ook een sensor in zit, kan dit het probleem veroorzaken?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #22
Welke waterslang? Toevoer of afvoer?

En... welke sensor in de slang bedoel je?
 

Den Eric

  • #23
De toevoer
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #24
Welke sensor in die slang bedoel je?

Of bedoel je de aan het einde van de slang zittende waterstop?

Graag zo duidelijk mogelijk vertellen waar het om gaat, geeft meer kans op goed advies, we moeten het ook maar via tekst begrijpen!
 

Den Eric

  • #25
De knik zit ongeveer 20 cm, aan de buitenkant, vanaf de vaatwasser gemeten. Ik wilde de slang er af halen, maar dit lukt niet echt. Ik zie een binnenslang en een elektrische draad de slang in gaan.

Ik neem aan dat er een waterstop in zit. Aangezien er ook een elektrische draad mee gaat, verwacht ik dat er sensor in zit. Ik heb geen idee hoe ver de sensor er in kan zitten en durf ook niet hard aan de slang te gaan trekken om de binnenslang er uit te halen.

Of kan ik hier met een gerust hard wat kracht op zetten?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #26
Of je er wel of niet hard aan kan trekken kan ik niet zeggen, lijkt me niet verstandig.

De aquastop is tegelijk de water-inlaatklep, en wordt dus elektrisch aangestuurd (220V), via die draad. Er zit in de waterstop geen sensor, verderop in het apparaat zit wel een flow-meter, die kijkt of er wel water binnenkomt.

De dubbele slang wordt vaak zodanig benut, dat wanneer er een lek in de binnenslang optreedt, het water op de bodemplaat terecht komt, danwel een apart schakelaartje bedient, om te zorgen dat de machine bij een lekkage van de slang stopt. Hoe het bij deze vaatwasser exact zit, kan ik zo niet zien.

Een geknikte slang kan (o.a.) drie gevolgen hebben:
  1. Er is te weinig watertoevoer, en de machine schakelt uit op de flow. Foutcode F7 op machines met display, op machines zonder display alleen aangegeven door een knipperend startlampje, dat helaas ook andere foutcodes kan inhouden.
  2. De slang is door de knik gescheurd, en er komt water in de machine water terecht. Foutcode F2, naast het start lampje brandt of knippert ook het links onder lampje (zo'n soort S).
  3. De elektrische leiding naar de aquastop heeft ergens een kabelbreuk gekregen, en af en toe gaat de waterstop daardoor niet open. Uiteindelijk resulterend in dezefde foutmelding als bij 1.
Dit is wat ik er zo van kan maken, meer weet ik er ook niet van, eventuele aanvullingen / correcties weer door de specialisten.

Misschien helpt het je toch weer wat verder...
 

Den Eric

  • #27
Ik weet niet wat er is gebeurt, maar hij doet het weer!

Vandaag gebeld voor een monteur, vanavond toch nog even geprobeerd of ie het doet. En jawel hoor, nu pakte ie de reset wel.....

Iedereen bedankt voor het meedenken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu