Profielloze douchewand plaatsen

VeroNL

  • #1
Ik wil op korte termijn een inloopdouche plaatsen. De douchewanden zijn aan de onderzijde profielloos.

Ik begreep van iemand dat ik de douchewanden in een kunststof profieltje moet plaatsen of in een kitrand omdat anders de mogelijkheid bestaat, dat de douchewanden kapot kunnen springen of anderszins kunnen beschadigen. Hij had het erover om de wand op luciferhoutjes of wiggen te zetten en dan een kitrandje eronder te spuiten.

Navraag bij iemand anders leerde me dat dit allemaal niet nodig is en ik enkel de douchewand aan de buitenzijde hoef af te kitten. Het glas hoeft volgens hen niet te worden beschermd aan de onderzijde waar de wand in contact komt met de tegelvloer.

Wat is nu wijsheid? De leverancier kon me niets zeggen over eventuele bescherming van de glasrand.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou er een paar kleine rubbertjes onder zetten, gehard glas op tegels is niet de beste methode om het glas heel te houden.
 

VeroNL

  • #3
Das een goeie tip. Ik heb hier nog een paar van die stootdopjes liggen van een bekend tape merk die je op keukenkastjes kunt plakken. Die zijn lekker dun, smal en transparant. Je zult ze dus amper kunnen zien en dan is het glas toch enigszins beschermd aan de onderzijde.
 

Paul.p

  • #4
Je kan hem het beste kitten aan de onderzijde.
dit ziet er netter uit en voorkomt water wat onder de douchecabine door loopt.
en er kan niks onder de glasplaat komen waardoor je met het los pulken als nog risico loopt dat je plaat klapt en stukjes er af schieten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu