Problemen remeha avanta resetten.

Gerbenvdvaart

 • #1
Beste mensen,

ik heb een probleem met mijn remeha avanta 28c cw4. Hij stond vamorgen op storing e7( te weinig water) dat heb ik bijgevuld en wilde resetten maar ketel reageerde niet meer op de toetsen. Stekker eruit gehaald en weer erin gedaan en toen kwam er heel even. 1.7 op het display te staan en daarna een 7 met een puntje erachter en dan weer een 7 zonder puntje en zo verspringt het steeds in het display. Resetten reageert hij niet op en op andere toetsen ook niet. stekker erin en eruit geeft ook telkens hetzelfde resultaat. Is er iemand die ervaringen heeft met dit probleem en een oplossing weet?
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #2
Hoe oud is deze ketel?
Als deze ouder is als 1 jaar dan is hij waarschijnlijk heel erg stuk, er zit nl geen watergebrek beveiliging in deze ketel, gaat deze aan zonder water dan verbrand de wisselaar en is het einde oefening.

Jonger als een jaar dan krijg je idd een watergebrek melding maar dat is volgens mij geen E7 maar een E9.
 

Gerbenvdvaart

 • #3
Ketel is 7 jaar oud maar de waterdruk was niet onder de 1 bar gekomen dus kan me niet voorstellen dat dat het probleem is. Heb wel vaker problemen gehad met e7 en dan met name met lucht in de ketel maar altijd de ontluchter ietsje open laten staan dan had ik geen problemen meer.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
 • #4
Draait de pomp wel?
 

Gerbenvdvaart

 • #5
Momenteel draait helemaal niks want kan niet resetten of niks meer doen dus mijn probleem is hoe kan ik die ketel resetten want er blijft constant die 7 met puntje in mijn display staan en die springt dan weer over naar een 7 zonder puntje en dit doet hij alleen maar de hele tijd. Hoe kom ik hier vanaf?
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #6
Nee 1 bar is voldoende om de ketel te laten werken, dus geen schade aan de wisselaar.

Ik kan nergens in de manuals de 7 of 7. vermelding vinden als bedrijfstoestand.

Wat gebeurt er als je de entertoets en de + tegelijk indrukt en dan alleen de + loslaat?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
 • #7
Vreemd, het lijkt er op dat de software niet meet doorstart.

Dus brander automaat defect.
Ik bel morgen eens met remeha.
 

Grashopper

 • #8
Als je de stekker eruit haalt en vervolgens weer terugplaatst komt het toestel in de ontluchtingsfase. Hierbij wordt steeds de pomp aangestuurd en de driewegklep. Na drie minuten is het toestel hier doorheen. Doe je niet te snel iets proberen?
Een E7 op warmwater is meestal een verstopt filter in het linker hydroblok, even schoonmaken.
 

Gerbenvdvaart

 • #9
The headhunter schreef:
Nee 1 bar is voldoende om de ketel te laten werken, dus geen schade aan de wisselaar.

Ik kan nergens in de manuals de 7 of 7. vermelding vinden als bedrijfstoestand.

Wat gebeurt er als je de entertoets en de + tegelijk indrukt en dan alleen de + loslaat?
heb ik net geprobeerd had de stekker er al een tijdje uit. opnieuw erin gedaan het eerste wat op het display knippert is 1.7 en dan hoor je de ketel starten. Daarna springt hij op een 7 met een puntje erachter en springt die 7 zeg maar naar de andere kant van het display alleen dan staat er geen puntje meer bij. De ketel slaat op dat moment ook weer af. De ketel blijft dan uitstaan en die 7 met puntje en zonder puntje blijven continu om en om knipperen. En kan op alle knopjes drukken maar hij reageert echt nergens op ook niet op wat u net voorstelde.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #10
Remeha bellen, waarschijnlijk branderautomaat defect. Zoals Obelix al aangaf.
 

ReneHOMIJ

 • #11
Onlangs dat het laatste bericht al weer enige tijd oud is voor de E7 storing, ben ik door Remeha goed geholpen. Aan de linkerzijde van de platenwisselaar zit een filter in het aansluitblok. Als je deze goed schoonmaakt is het probleem weg. Het is in de reserve onderdelen lijst Nr. 5013.
 

Henk100

 • #12
Dat 1.7 knipperen is een ontluchtings programma, Als je de stekker eruit trekt bij een remeha ketel begint deze hier altijd mee ,na paar minuten gaat hij weer gewoon verder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu