Problemen remeha avanta cv-ketel

StevenVolkers

  • #1
Beste klussers,

Sinds januari woon ik in een studentenhuis in Amsterdam. Afgelopen maanden hebben we al een aantal problemen gehad met de ketel. Nou ben ik een groentje op dit vlak en hoop ik via dit forum wat wijzer te worden. De huisbaas is al ingelicht maar ik kreeg te horen dat als ik voor niks aan de bel trek de kosten voor mij zijn.

De problemen zijn als volgt:

In de winterperiode zijn we ingetrokken in dit appartement. We stonden al vrij snel onder een koude douche en de radiatoren werden voor een gedeelte warm, maar bleven voor 80% koud. Er is toen een monteur langs gekomen die de boiler handmatig heeft bijgevuld. Dit heeft als resultaat gehad dat we weer fatsoenlijk konden douchen, maar bij de radiatoren heeft het geen invloed gehad. Nou was dit niet zo een enorm probleem want het werd, god zij dank, warmer in ons land.

Afgelopen weekend heeft mijn lieftallige huisgenote denk ik iets te lang onder de douche gestaan en hebben we weer hetzelfde probleem. Nou wilde ik de boiler handmatig gaan bijvullen en stuitte ik toch op een aantal aandachtspuntjes. Ten eerste heb ik mijn god geen idee waar ik dit moet doen, maar daar kom ik wel achter na wat research. Wat mij echter grotere zorgen baart is corrosie. Een groot deel van de ketel en de leidingen is bedekt met roest. Ik heb een tijdje gekeken hoe de ketel zich houdt als hij probeert zichzelf bij te vullen. Er komen luchtbelletjes met wat water uit wat ik denk dat een soort veiligheidsventiel/nippel is. Het lijkt mij sterk dat dit voor al de roest zorgt want het ging er nog redelijk rustig aan toe. Ik zal wat foto's bijvoegen om mijn verhaal wat aan te sterken, maar het lijkt er op alsof het water ergens uit spuit. Ook de binnenkant van de voorkant is bedekt met aanslag.

Het lijkt mij zo op het eerste gezicht een vrij ernstig probleem, maar nogmaals, ik ben een leek wat dat betreft. Misschien zijn dit wel normale symptomen bij een wat oudere ketel.

Bij voorbaat dank voor het lezen van mijn verhaal en het geven van een mogelijke oplossing!

de groeten,

Steven






 

Bernhard

  • #2
Je moet deze ketel niet gaan bijvullen. Er moet eerst een grondige onderhoudsbeurt/reparaties worden uitgevoerd. Stuur de foto's naar de huisbaas en vraag om eea met spoed te herstellen. mvgr bernhard
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Dat ding heet een ontluchterautomaat en deze heeft staan spuiten, is dus defect.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
Gezien de lekkage aan de rechterkant vermoed ik ook een lekke driewegklep.
 

StevenVolkers

  • #5
Heren bedankt voor de snelle reacties! Ik ga de huisbaas irriteren :lol:
 

StevenVolkers

  • #6
Wat ik mij nog afvroeg; is dit te wijten aan slecht gebruik en of onderhoud? Ik zal zorgen dat ik ook thuis ben wanneer de monteur langs komt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Geen van beide, die dingen gaan wel eens stuk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu