Problemen Remeha 35c ketel

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Anonymous

Gast
Nadat er een leidinglek is gemaakt, hebben we problemen met onze ketel. Na hetafvullen van het systeem, krijgen we telkens een b18 code en moeten we de ketel resetten. Ondanks de automatische ontluchting blijkt er toch lucht in de ketel te zitten. Nu zijn we al een dikke week verder, maar we blijven problemen houden. Ondertussen is de 3weg motor met binnenwerk ook vervangen, omdat deze lekte. Toch geeft hij telkens weer die code aan. Weet iemand misschien wat het kan zijn?
Verder hebben we sinds de ketel is nagekeken een ketel die verschrikkelijk tikt bij het opwarmen en afkoelen. Het is echt de ketel en niet de leidingen.
 
52218_Naamloos555_1.jpg



heeft te maken met onvoldoende doorstroming denk ik.

heb je de pomp van de ketel ook ontlucht?
lucht in de aanvoer/ retour leiding ?
voldoende druk in systeem? drukmeters ketel blijven vaak "hangen" .

getik van de ketel is denk ik op te lossen door de ketel branderplaat opnieuw open te maken , nieuwe pakking, bouten met kopervet insmeren en moeren met beleid en om/om aan te draaien.vast is vast .
 
Pomp is niet ontlucht, hoe doe je dat? De druk is bijna 2,. Hij geeft nu telkens een code b 30, en blijft voor zover wel werken. Wel heeft hij nu weer dat er soms geen warm water komt, en dat we hem dan weer moeten restten. Kan dit ook door lucht in de pomp komen?
 
Wat het tikken betreft, dat gaan we zeker proberen. Kan ik dat ve gewoon in de bouwmarkt kopen of bij een verwarmingsspecialist?
 
Pomp ontlucht je door de pomp-schroef op front van de pomp een paar slagen open te draaien tot er water uitkomt, controleer tevens of de automatische ontluchter van de ketel open staat.
 
Nee obelix, dat was ook ons probleem en van de monteur. Maar hij heeft Remeha gebeld en die zegt dat het lucht in de ketel is. We gaan eerst de pomp maar eens ontluchten en de bouten opnieuw vastzetten en insmeren me granietvet (wat is het toch fijn als je een schoonvader hebt die alles in zijn schuurtje bewaard:-))
Wordt vervolgd!!
 
:wink: waarschijnlijk Grafietvet
Kroon smeermiddelen geeft een mooie uitleg over

keramisch </B>vet

Omschrijving
Keramisch vet is een bijzonder hoogwaardige montagepasta en hoogtemperatuur smeervet, geleverd in een 600 gr. pot en in een 200 ml aerosol met handige applicatiekwast, waarmee het vet exact op de goede plaats aangebracht kan worden, waardoor het bijzonder economisch in gebruik is.

Door de unieke samenstelling heeft Keramisch vet een zeer hoog temperatuurbereik (piektemperatuur ca. 1500°C) en een hoge drukbestendigheid. Tevens vermindert het de wrijving van bewegende delen en biedt het een goede bescherming tegen corrosie. Doordat Keramisch vet een montagepasta is zonder metaaldeeltjes, biedt het ook een uitstekende bescherming tegen elektrolytische corrosie. Deze vorm van corrosie treedt op wanneer verschillende metalen met elkaar in aanraking komen, b.v. een stalen bout geschroefd in een component van aluminium. Zonder gebruik van een goede montagepasta wordt het minst edele metaal (in dit voorbeeld aluminium) aangetast.

Toepassing
Keramisch vet is een hoogwaardige montagepasta en hoogtemperatuur smeervet. Dit product is uitermate geschikt te gebruiken bij montage/demontage van:
componenten van ABS- en ASR-systemen, remdelen, (gloei)bougies, lambdasondes, uitlaatdelen, (bout)verbindingen, verbindingen van verschillende metalen (b.v. staal/aluminium), diverse verbindingen en flensen in de industrie en ovens en componenten die aan zeer hoge temperaturen worden blootgesteld.
Keramisch vet is ook zeer geschikt voor smering van applicaties die aan zeer hoge temperaturen en/of hoge drukken worden blootgesteld.

Copasl<B>ip:

Omschrijving
Copaslip is een anti-corrosie compound bestaande uit fijn verdeelde koperdeeltjes in een onsmeltbare bentoniet basis, waaraan zeer effectieve anti-oxidatie- en corrosie inhibitors zijn toegevoegd.
Copaslip vormt een film tussen de metaaldelen die tegen zeer hoge temperaturen bestand is (tot 1350 graden!).
Naast deze eigenschappen biedt Copaslip een goede bescherming tegen corrosie, vocht trillingen en is Copaslip ongevoelig voor zuren, water, pekel en loog.

Toepassing
Copaslip is een hitte bestendige montage pasta die metaalverbindingen welke bloot staan aan hoge temperaturen, water, chemicaliën, etc. tegen roesten of vreten beschermt.
Door tijdens het monteren van metalen delen Copaslip te gebruiken laten de delen zich eenvoudig weer demonteren, ook na jaren.

Overige info over vetten

Molycoat is vet met molybdeensulfide. Een verbinding van molybdeen en zwavel. Het heeft net als kopervet een smerende werking, ook als het vet reeds weg is. Molybdeensulfide bestaat uit kleine plaatvormige deeltjes die over elkaar heen glijden. Daar berust de smerende eigenschap op.
Niet gebruiken bij contact met water. Het water zal het sulfide ontleden en een van de producten is zwavelzuur .

Grafietvet is vet met grafiet.
Grafiet heeft nagenoeg dezelfde smerende eigenschappen als molybdeenvet. Het smeert een fractie minder goed maar is beter bestand tegen water doordat het grafiet niet met water reageert.

Vet met teflon spreekt voor zich. in plaatst van metaal/mineraaldeeltjes is nu een polymeer toegevoegd. Teflon kan tegen hoge temperaturen en heeft een lage wrijvingscoefficiënt. Teflon is resistent tegen de meeste chemicalien.

De zwakke schakel is het vet zelf. Vet is een verzeepte olie dat als een 3 dimensionaal gaas oliedruppels insluit.
De verzeping wordt gekenmerkt door het type mataalatoom dat gebonden in de structuur zit.
Dit kan natrium, aluminium, lithium enz zijn. Al deze metalen kunnen met water reageren zodat het uit de keten gehaald wordt als het met water in aanraking komt en de verbinding uit elkaar valt.
Lithium is het minst watergevoelig.

Bron: kroon,
 
Kijk inderdaad eerst eens of je automatische ontluchter open staat en werkt. Ketel heeft in de regel weinig last van luchtproblemen is mijn ervaring.
Het kan bij dit toestel ook in de ophanging van de warmtewisselaar zitten. Hier hebben wij wel eens meer klachten over gehad. Dit kun je niet verhelpen met de voorplaat.

Bij het loshalen deze pakking vervangen artikel s54362 van remeha. Controleer tevens de schroeven van de brander, deze wil wel eens los zitten.
Maak bij het open halen tevens je wisselaar van binnen schoon, en laat de ketel afstellen op co2

Succes.
 
De ontluchter staat open, want af en toe hoor je hem sissen. De pomp is nu ook ontlucht. Hoewel de ketel op 1.7 bar stond hebben we hem toch nog bijgevuld tot2bar en je hoort dan het water (of lucht) klokken. We wachten verder nog maar even af, . We hebben al 2 dagen niet hoeven te resetten. Tikken wordt nog aan gewerkt.
Bedankt voor al jullie reacties:-))
 
Helaas, we hebben te vroeg gejuicht. De ketel gaat weer steeds in 6 18 code. We zijn er wel achter gekomen dat het lekte bij de "flowswitch". Kan iemand mij vertellen waar die voor dient?
 
Het tikken doet hij ook nog, maar daar hebben we nog niets aan gedaan. Wat er nu ook nog bijkomt is, dat als de ketel aanslaat de brander begint te brommen alsof er een dikke dieseltrein langskomt. Dit is maar even, maar hij heeft dat nooit gedaan.
 
Gas lucht verhouding afstellen laten.
En de brander moet gecontroleerd worden of hij nog vast zit.
 
Flow switch detecteert tapvraag. Of te wel is een schakelaartje dat omschakelt als je de warmwater kraan open doet en tegen de ketel zegt warmwater maken. Controleer je pomp eens of deze nog wel genoeg kracht heeft. Als je die makkelijk kan tegen is dit de boosdoener.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan