Problemen met voegen en kitranden in badkamer

Steen1

  • #1
Hallo,

Vorig jaar hebben wij (tijdens een grote verbouwing van ons huis uit de jaren 80) door onze aannemer een nieuwe badkamer laten plaatsen.

Al enige tijd viel het mij in de badkamer op dat een aantal voegen (in de vloer) vochtig bleven gedurende de dag. Op enkele plekken was ook witte 'uitslag' zichtbaar rondom de voeg. Daarnaast merkte ik in sommige voegen (in de muren) scheurtjes op.

Een paar weken terug ontdekten we een lekkage in de slaapkamer, die vanuit de badkamer kwam. De plint in de slaapkamer liet los en op de muur was een vochtplek zichtbaar. Bij nadere inspectie door de aannemer leek dit te komen doordat de kit bij de drain in de inloopdouche vocht door liet. Bij het verwijderen van de kit was er inderdaad veel vocht (onder de kit) zichtbaar. Rondom de drain is opnieuw gekit. Daarnaast heeft de aannemer naar de voegen gekeken en nog enkele reparaties uitgevoerd (in de vloer).

Nu, inmiddels een paar weken verder, valt mij op dat een aantal voegen opnieuw nat blijft gedurende de dag. Daarnaast blijven in de voegen in de muren scheuren zichtbaar. In één voeg is nu bovendien een klein gaatje zichtbaar. Zie de foto's.

Waardoor wordt dit veroorzaakt? En hoe is dit te herstellen? Wij zijn zelf totaal niet handig, dus laten ons graag adviseren. Alvast bedankt!


 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De aannemer moet dit oplossen. Hij moet ook weten hoe het hoort.

Is er kimband gebruikt in de hoeken?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Gezien de scheuren in de voegen vermoed ik dat er houten plaatmateriaal gebruikt is achter de tegels. In dat geval is een sloophamer de enige oplossing.

Kitwerk verdient (zeker in die hoek) ook geen schoonheidsprijs.

De douchegoot ligt strak tegen de muur én zijwand. Dat laatste kan sowieso niet, tegen de achtermuur alleen als er een wandgoot gebruikt is.

Sowieso zo snel mogelijk schriftelijk (liefst aangetekend) dit probleem bij de aannemer neerleggen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zou nog even wachten met een aangetekende brief, die is niet bevorderlijk voor een goede verstandhouding.
Pas als de aannemer niets wil of doet komt komt een aangetekende brief aan de orde.
Communiceer zoveel mogelijk via de mail, u hebt dan bewijs.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu