Problemen met muurverf op spachtelputz

Ruitenbeekl

  • #1
We hebben gisteren de muur van onze slaapkamer (spachtelputz lichtgeel) eerst in de muurgrond gezet en vandaag met flexa muurverf (couleur locale) donkerblauw geverfd. De randen zijn met een klein rollertje opgezet en de rest van muren met een harige roller speciaal voor structuurwanden opgebracht. Na ca. 6 uur drogen blijken de randen veel lichter dan het middengedeelte (enorm kleurverschil). Ik wil graag weten wat we hier aan kunnen doen. Is dit probleem wel met een tweede laag op te lossen? De andere muren zijn gisteren grijs geverfd en daar hadden we helemaal geen problemen mee!
Graag jullie advies!
 

Fiesiekus

  • #2
Bij een 2-de laag misschien beter om de randen met een kwast (voor latex) voor te schilderen.
 

Ruitenbeekl

  • #3
Nou vandaag een nieuwe laag met kwast erover maar het heeft niet veel geholpen. Wij hebben het vermoeden dat het iets te maken heeft met de bevestigingsmatjes (ik weet niet hoe ik het anders moet noemen) die langs de randen van de muren geplaatst zijn voordat er spachtelputz op gesmeerd is. Het ziet er wel iets beter uit maar ik begin zo langzamerhand ervan overtuigd te raken dat het niet meer op te lossen is. Ik heb veel spijt dat ik voor donkerblauw gekozen heb, wat een ellende!

Heeft iemand een nog de reddende tip?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het ligt zo goed als zeker in het opbrengen van de muurverf, met een klein rollertje en met een grote roller werken is het lastig overal even veel op te brengen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Probeert u eens een langharige kwast en zet daarmee de randen vol, dus met voldoende laagdikte. Rol na met een viltrollertje van 10 cm.

Laat deze opgebrachte rand eerst drogen op de reeds geschilderde blauwe muur en bekijk in hoeverre er nog kleur verschil bestaat.

U begrijpt dat de dekking van grijs op een lichte ondergrond vele malen beter is dan blauw over lichtgeel.

De droging van de rand zal steeds trager verlopen naarmate u er meerdere laagjes overheen zet. Tenslotte zult u constateren dat er geen kleur verschil meer bestaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu