Problemen met combinatie CV-houtkachel verwarming

Miranda-C

 • #1
Goedenavond,

ik ben nieuw op dit forum, en heb een vraag over ons houtkachel/cv systeem
Jaren geleden hebben we een systeem geplaatst waarbij de houtkachel aangesloten is op de centrale verwarming met daarnaast een boiler die door middel van de houtkachel, en in de zomer een zonnecollector wordt verwarmd. De cv ketel kunnen we als de zon schijnt uitzetten, en dan douchen middel de boiler. In de winter zorgt de houtkachel (en een klein beetje de zonnecollector) voor verwarming van de radiatoren en ook het water in de boiler.
De laatste tijd lukt het niet om de houtkachel de boiler te verwarmen.. Het omgekeerde lijkt het geval. De temperatuur is in de boiler bijvoorbeeld 40 graden. (met zon) en als we dan de houtkachel gaan stoken zakt juist de temperatuur. De leidingen die naar de boiler lopen blijven ook koud..
Is er misschien iemand de hierin advies kan geven. Heb een foto van de klep meegestuurd die zo lijkt het de warmte niet door de buis stuurt.

WhatsApp Image 2021-01-23 at 13.18.08.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Onderhoudtje

  • #2
  Je moet kijken of de driewegklep op de foto nog goed werkt, of deze niet vast zit.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #3
  Maar er zijn veel meer onderdelen in zo'n installatie.

  Een houtkachel met een watersysteem moet altijd Ijn warmte kwijt kunnen anders gaat het water aan de kook en kan de hele boel barsten.
  Als deze klep op de foto niet werkt zou het watercircuit van de houtkachel opwarmen tot het kookpunt.

  Je zal alle onderdelen van dit systeem moeten controleren en vergelijken met het hydraulische schema.
   

  Miranda-C

  • #4
  Even een reactie op het aan de kook raken..het is een systeem dat op de verwarmingen door het hele huis circuleert dus het zal niet aan de kook raken. Zolang ook de radiatoren open staan. De ene keer verwarmt hij de boiler wel de andere keer niet..kan dat het geval zijn dat de driewegklep de ene keer wel en de andere keer niet reageert?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #5
  Wanneer is er voor het laatst onderhoud uitgevoerd aan het systeem?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #6
  In de klep zit een cardrige, deze beweegt tussen CV en boiler.
  De motor drukt deze naar beneden en hij gaat dmv een veer omhoog.
  Deze kan in de laagste positie blijven hangen en dan blijft hij in die stand werken, de motor kan dan vrij naar de bovenste positie maar de klep blijft inwendig in de laagste positie.
  Haal de motor(witte deel) eraf en probeer de klep met de hand naar beneden en weer rustig loslaten, hij moet zonder haperen weer terug komen.
  Maar het lijkt erop dat de cardrige vast zit of iig niet soepel genoeg meer loopt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu