Problemen aansluiten combinatieschakelaar

Jsnikn

  • #1
Hoi allen,

Ik ben een ontzettende leek op het gebked van elektra. Zo is een vrij simpele taak zoals het vervangen van een schakelaar voor mij een ontzettend grote uitdaging. Wat niet helpt bij het uitvoeren van de taak is dat de situatie bij mij thuis verschilt van die in de talloze filmpjes en webpagina's op het internet. Uit de muur komt er een blauwe, een bruine (edit: dus niet groen) en een zwarte draad. Daarnaast kent de schakelaar ook een aparte zwarte draad. Ik heb de blauwe draad rechts geplaatst en de overige draden links. Het licht gaat dan weliswaar aan maar gaat niet uit. Hierbij ook een aantal foto's van de draden waar ik het mee moet doen en de schakelaar die ik wil plaatsen.





Ik zou het ontzettend waarderen als ik een duidelijke en simpele omschrijving zou krijgen, al dan niet in een schets (in paint oid), over hoe ik de draden zou moeten plaatsen zodat de schakelaar juist werkt.

Alvast bedankt!


Link met merknaam verwijderd, is niet nodig voor advies, mod.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Jsnikn schreef:
Uit de muur komt er een blauwe, een groene en een zwarte draad. Daarnaast kent de schakelaar ook een aparte zwarte draad.
Waar precies zie jij een groene draad? Je hebt een blauwe, bruine en zwarte.

Je hebt de verkeerde combinatieschakelaar gehaald. Dit is een geaard exemplaar en daar op moet je de groen/gele beschermingsleiding aansluiten. Als deze niet beschikbaar is dien je een ongeaarde te monteren.

De bruine en blauwe draad zitten goed. Bij de bruine moet de zwarte draad naar de schakelaar aangesloten worden. De zwarte draad uit de muur op het onderste contact van de schakelaar. Daarnaast dus nog de groen/gele draad onder de middelste schroef van de contactdoos.

Houd de aangestripte stukken koper ook wat korter.
 

Jsnikn

  • #3
Bedankt Xander, ik probeer het morgen opnieuw met een niet-geaarde combinatieschakelaar
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Probeer het dan ook even zonder quote, die is niet nodig als de tekst er net boven staat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu