problem bauknecht wasmachine

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn wasmaschine van Bauknecht een voorlader, daar gaat de trommel heel stroef van rond. Ik heb het idee dat een kleding stuk tussen de binnen en buitentrommel is gekomen. Weet iemand hoe ik de binnentrommel van een voorlader kan verwijderen? als ik trommel een beetje rond draai is hij weer los en goed rond te draaien. Bij het wasprogramma gaat hij dan protesteren bij het centrufugeren en maakt een raar aanlopend blokerend geluid. Iemand oplossingen voor dit probleem?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hoi Marc,

Het is jammer dat er geen jaartal bij staat, ik heb het vermoeden dat er een lager aan het kapot gaan is. Er kan geen kleding stuk tussen de trommel en de kuip komen wel bij een boven lader. Een lager vernieuwen is veel werk met speciale trekkers die je daar voor nodig heb. Ik hoop dat ik het fout heb.

Succes.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
marc,
Willem kan het fout hebben want ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn Bauknechten er was inderdaad een sok tussen de trommel en de kuip gekomen omdat het rubberen manchet niet meer goed aansluit. Met veel moeite heb ik de sok kunnen pakken met een lang flexibel grijpertje tussen de trommel en het manchet door. Ik ga in ieder geval het manchet vervangen , kost 75 euro.

Veel succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
je zou eigenlijk even de machine moeten kantelen zodat je bij de onderkant komt.. daar zit een grote zwarte slang tegen de kuip. als je deze los maaktkom je in de kuip als je nu de trommel ronddraait hoop ik dat het kledingsstuk meedraait zodat hij vanzelf bij het gat in de buurt komt zo niet dan zal je hem even moeten helpen met een breinaald ofzo.dat is de snelste en makkelijkste manier!

succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Ik heb dit bij mij Bauknecht al 2x mee gemaakt.. Vaak zit de kleding vast tussen het verwarmings spiraal en krijg je er met een brijnaald of via de slang opening niet uit.>achterzijde openmaken, pulley op trommel demonteren m.b.v. pulley trekker. 4 bouten van het gietijzeren lagerframe wegnemen. Frame wegnemen. Daarna met tang de achterwand bij de 4 lippen los/eruit trekken. Daarna kan de trommel eruit gehaald worden. Vergeet niet bij monteren het boutje v.d. pulley te borgen met lijm. ongeveer 3, 4 uur werk.

succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu