Bauknecht WA8585 motorproblemen

Hlogmans

  • #1
Mijn 5+ jaar oude Bauknecht wa8585 maakt veel lawaai (alsof ie aanloopt). Eerst leek de trommel te blokkeren (als je aan de trommel draait dan blokkeert ie soms), echter na het losmaken van de aandrijfriem met een flinke slinger eraan draait ie zonder wrijving heel lang door, ik merk ook geen speling in de trommel oid.

Als je aan de motor draait, dan hoor je een schurend geluid (de hele trommel galmt mee). Er zijn ook lekkagesporen die uit de trommelas komen (kalk), die lopen naar beneden door de motor heen (en wit is dan bruin geworden - roest). Lijkt me een ontwerpfoutje om zo de motor te plaatsen, 5 cm links of rechts en dit zou niet gebeuren.

Bij het onderdelenhuis ga ik maar een andere motor halen (150 euro, ze konden direct het juiste type achterhalen), voor de rest lijkt het apparaat nog in prima staat.

Mijn vraag is eigenlijk hoe ik op dit model de manchet weer terug moet zetten, ik heb hem losgetrokken van de kuip (wel voorzichtig) maar terugzetten gaat ietwat lastig. Zal vast een truukje voor zijn, ik las al wel wat over een manchetveer oid maar is dat ook zo op dit model (voorlader)?

Oh, nog een enorme dankjewel voor de tip (aan anderen) over sodareiniging van de vaatwasser (ook Bauknecht), dit heeft bij ons perfect geholpen en het apparaat wast weer veel beter schoon!

Hartelijk dank voor de hulp!
 

Hlogmans

  • #2
Vind ik zomaar de bon terug, 6 jr volledige garantie (toen 160 gulden, dat kan makkelijk uit dus) en die is nog net niet om. Dus dat wordt maar even de TD bellen. Die willen vast ook wel de manchet terugzetten (tenslotte wordt je volgens de garantievoorwaarden geacht eerst zelf te controleren op storingen door verstopping etc).

Eens zien hoe snel ze komen en wat ze allemaal gaan vervangen (er lijkt dus ook een kleine lekkage bij de as van de trommel te zitten).

Ik laat wel horen hoe dit afloopt...
 

Co de Witgoedman

  • #3
We wachten af. :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu