Probleempje remeha avanta

Swatson

  • #1
Heb een avanta geplaatst. Leek het in eerste instantie goed te doen, maar na terugzetten thermostaat, bleef ie " in bedrijf ". Twee puntjes.
Heb een Fasto modulator thermostaat en aangesloten op 3 en 4 terwijl 1 en 2 doorverbonden zijn. Hij had allang 20 graden bereikt, maar gaat niet in ruststand.
Nog even en ik kan orchideeën kweken. De dichtsbijzijnde radiator bevindt zich binnen 2 meter van het toestel. ook had ik al 3 radiatoren dichtgedraaid. WW is niet aangesloten en heb dit gewijzigd op het toestel ( P3 op 2 gezet) De thermostaat bevindt zich in de kamer, welke naast de deur zit die toegang geeft tot de ruimte waar de Avanta hangt. Deur staat open. Wie heeft een tip?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die thermostaat is niet geschikt voor dit toestel.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #3
Idd, de avanta kan alleen overweg met aan/uit of een open therm termostaat.

niet de fasto modulator die een eigen communicatie protocol gebruikt,
en nu waarschijnlijk ook niet meer goed werkt maar dat terzijde.
 

Swatson

  • #4
Ok, heren. Bedankt voor de info.
Ritje naar de bouwmarkt.

Laat het nog wel weten hoe het afloopt.
 

Xr8

  • #5
Monteer op dit soort ketels liever een bijpassende thermostaat van hetzelfde merk. Hiermee stookt de ketel optimaal en kun je bv de warmwater functie uitschakelen.

Tevens ben je geen batterijen meer nodig, de thermostaat wordt vanuit de ketel gevoed.

Succes.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #6
@XR8: Eens dat de bouwmarkt meestal alleen aan/uit thermostaten heeft, maar waarom niet een opentherm thermostaat van een ander merk ?
 

Xr8

  • #7
Die kun je er uiteraard ook op aansluiten, mits opentherm. Echter de bijpassende (Isense) is helemaal op Remeha afgestemd. Als je toch geld moet uitgeven voor zoiets dan zou ik voor deze kiezen. Denk dat eea qua prijs niet veel uitmaakt.

Heb je een oudere Avanta, zul je wel batterijen in de Isense moeten stoppen als je gebruik wilt maken van de achtergrond verlichting. De nieuwere zijn al voorbereid en hierbij werkt de achtergrond verlichting op de voeding vanuit de ketel.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu