Probleem wasdroger Txl2402

Wilco van ommen

  • #1
Mijn droger word niet warm. Heb spanning op verwrmingselemten gemeten. Weerstand oke. En thermoschakelaar door gemeten. Foto van schakelaar toegevoegd. Iemand enige idee?

Groet Wilco



titel aangepast - mod
 

Wilco van ommen

  • #2
Heb alles door gemeten alleen NTC weerstand geeft onderbreking aan. Kan dit oorzaak zijn?
 

Wilco van ommen

  • #3
Weerstand blijkt in orde. Word niet warm. Iemand nog idee?
 

Techrax

  • #4
Mogelijk is de droger oververhit geweest, even het rode knopje indrukken op de klikson waardoor hij gereset word.
 

Wilco van ommen

  • #5
Heb ik al gedaan
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Indien de NTC een onderbreking aangeeft, dan is die niet goed. Een NTC heeft bij lage temperatuur weliswaar een hogere weerstand dan bij hoge temperatuur, maar beslist geen open leiding. In mijn droger zit volgens de documentatie een NTC van 10 kOhm (bij 25°C), de weerstand is bij 50°C ca 3,5 kOhm.

Wil niet zeggen dat de waarde van de NTC in jouw droger precies hetzelfde is, ik heb van de Siemens WTXL2402 geen documentatie.

Het enige rare is dat er dan niet verwarmd wordt: bij een zeer hoge weerstandswaarde 'denkt' de besturing dat de NTC heel koud is en zou dus continue moeten gaan verwarmen. Maar misschien kan die besturing ook 'zien' dat de NTC helemaal niet verbonden is (veiligheidsschakeling) en schakelt het verwarmen dan helemaal uit.

Of misschien zit er helemaal geen NTC in, maar een klixon (dus niet dioe met het knopje, maar op de plek van de vermeende NTC). Dat komt met name bij de oudere drogers ook voor. Als die open verbinding meet terwijl hij koud is, is ie defect (en zal er vanzelfsprekend niet verwarmd worden).

Je zegt dat je spanning hebt gemeten op de verwarmingselementen. Waarmee heb je dat gemeten? Met een spanningszoeker (zo'n schroevendraaier met een klein lampje erin)?
 

Wilco van ommen

  • #7
Heb de NTC gemeten. Als ik aansteker er onder hou gaat de waarde veranderen. Multimeter is niet 100% te vetrouwen(Aldi meter) maar waardes veranderen. Spanning op spoelen is 220volt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu