Probleem warmwater vaillant cwk 24

Batse

  • #1
Ik heb een probleem met het warmwater van de vaillant c w k 24 12 a 25 s o 28 hij geeft in eens warm water dat te koud is nou is mijn vraag in hoeveel stappen moet de brander hoger gaan branden want als ik in het linker slangetje achter op het blok kneip gaat de brander een stap lager branden zou dat pompje de dader kunnenzijn? bvb dank
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
De ketels start op in laaglast als er een vlam veilig signaal wordt afgegeven aan de regeling gaat deze de brander naar vollast sturen.

Als de ketel de ketelthermostaat temperatuur heeft bereikt zal deze terug gaan moduleren naar de laaglast stand en als de temperatuur hoger wordt als is in gesteld zal de brander uitgaan.

Kort gezegd de brander gaat in twee stappen aan.

Het membraanpompje kan defect zijn, als de groene led gaat branden moet de vlam hoger worden, het membraan pompje gaat dan harder werken.

Maar ook het voorinspuitventiel kan verstopt zitten waardoor het pompje te weinig druk afgeeft.

U heeft in ieder geval een goede mano meter(electronisch) nodig die van 0,01 mbar tot 10 mbar kan meten, het is onmogelijk de ketel goed af stellen zonder goed gereedschap en kennis van zaken

Vr Gr en succes ermee
 

Batse

  • #3
Bedankt CVolieboy er gaat hier geen ledje branden want het is een oudere ketel maar waar zit het voorinspuitstuk dan probeer ik dat ook nog even anders had ik al een nieuwe ketel geplaatst maar vanwege heupklachten even wachten dus eerst maar even proberen of deze het nog even volhoud BVBD
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Ook bij uw ketel gaat een groen ledje branden welke zit in de armaturenkast.

Naast de ketelregelthermostaat die zwarte knop met cijfer 1 t/m 9 zit aan de linkerkant een geel ledje en aan de linker kant een groen ledje (achter een glaasje).

Als de ketel op vollast zou moeten gaan branden gaat de groene led maximaal oplichten.

De gasvoorinspuiter zit in de operator geschroefd de schuine aansluiting, de leiding aan de bovenkant zit daar weer opvast geschroefd.

Maar ook hier geld dat na vervanging en reparaties de branderdruk ingesteld moet worden met een kleine marge van afwijking.
Denk ook nog om het goede gereedschap wat daar voor nodig is :?:

Dit type ketel is een behoorlijk stuk geavanceerde techniek en eigenlijk niet geschikt om zonder kennis van zaken een reparatie tot een goed einde te brengen, denk daar aan als u aan het schroeven gaat :idea:

Vr Gr en succes ermee
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
want als ik in het linker slangetje achter op het blok kneip gaat de brander een stap lager branden
Lijkt mij op zich dat het membraan pompje wel werkt.

Schakel de zwarte (comfort) knop op de voorzijde van de ketel eens uit.
Gaat de ketel nu nog wel branden voor warmwater??

Ik verdenk het bekende microschakelaartje M3, mogelijk geeft die geen signaal dat de ketel moet gaan branden, en met de comfort knop aan...... zal de ketel wel enigszins gaan branden maar enkelt voor zijn comfort ( warmhoud) stand.
 

Batse

  • #6
Bij deze allemaal bedankt voor alle adviezen. toch maar een monteur laten komen die is twee uur aan het zoeken geweest zonder resultaad (heeft maar een uur op de bon gezet) nu toch maaar besloten een nieuwe ketel te nemen omdat deze al 14 jaar oud is en de nieuwe word donderdag al geplaatst . BATSE
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Topic samengevoegd, anders weet niemand waar het om gaat.
 

Batse

  • #8
BATSE hier ben ik nog een keer voor een bericht de ketel is geplaatst en werkt heel goed .MAAR ik blijv welkijken of ik ook iets kan doen voor anderer bedant voor de reacties BATSE UUT EKEHAAR
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Nogmaals topics samengevoegd, anders weet niemand waar het om gaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu