Probleem vervangen Honeywell thermostaat door Tado Slimme thermostaat

Daraspa

  • #1
Ik heb overal in mijn huis slimme radiotorknoppen bevestigd. dat bevalt prima. Op de begane grond hebben we vloerverwarming. die zou ik ook graag slim willen maken.

In de woonkamer hangt een Honeywell T87G2014-E thermostaat. In de thermostaat zitten twee draadjes. 1 blauw/witte en een oranje/witte. Het zijn dezelfde draden als bij een UTP – kabel maar dan alleen een oranje/witte en blauw/witte (weet iemand waarom?).
Deze twee draadjes/kabeltjes gaan naar de plek waar de vloer verwarminsinstallatie staat. De draden gaan naar een kroonsteentje en uit het kroonsteentje komen vervolgens een rode en een bruine draad (gek genoeg ligt de blauwe in het verlengde van de rode draad maar dat terzijde).

De rode en bruine draad gaan naar een splitser (met vier ingangen) samen met een honeywell TR-VC001 adapter naar 24 volt . Uit de splitser komen drie kabeltjes en die komen uit honeywell VC8015 stadsverwarming regelset (of een klepregelsysteem voor vloerverwarming?).

Ik wil de honeywell thermostaat vervangen door een slimme thermostaat van tado. Ik heb de oranje/witte draad aangesloten op de com poort en de blauw/witte op de no. Verder dacht ik dat het geen opentherm was dus heb ik de volgende instellingen gedaan in installateursmenu (R01-HC01-HW-EkX).

Het resultaat is dat de slimme thermostaat het dus niet doet. De vloerverwarming blijft aanstaan. ik heb hem er dus maar weer afgehaald. Wat doe ik verkeerd?
 

Daraspa

  • #2
Oplossing: De Slimme Thermostaat stond ingesteld als zoneregelaar en alle kamers waren aan deze zone gelinkt, dus als een kamer een warmtevraag had ging de Slimme Thermostaat ook verwarmen, omdat dit zo ingesteld was. Tado heeft deze instelling op afstand veranderd. Nu staat de Slimme Thermostaat als niet-zoneregelaar ingesteld, is de verwarmingszone weggehaald en zijn alle kamers als onafhankelijk ingesteld. Dat laatste was al zo volgens mij. in elk geval doet de simme thermostaat het nu.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu