Probleem; ventilatie punt in de weg voor plafond koof

Erwin_ASD

  • #1
Hallo,

Plan is om, bij de komende nieuwe keuken, een plafond koof aan te brengen met lichtspots + plafond afzuigkap.

De koof wordt 20cm hoog = minimale hoogte benodigd voor de afzuigkap. De breedte wordt gelijk aan de diepte van het aanrechtblad. Het probleem; de koof valt hiermee over een huidige punt voor lucht circulatie heen.

Eerste voorstel van de aannemer is om een 'inkeping' te maken zodat de koof als het ware om de huidige licht circulatie punt heen gaat. Ik ben nog niet helemaal enthousiast over deze oplossing.

Ik ben alles behalve technisch aangelegd (zit in de marketing), dus ben nogal afhankelijk van de ideeën van anderen in deze. Wat zouden jullie doen? Mij lijkt het meest ideale scenario om het lucht circulatie punt met 20cm te 'verlagen' en op dezelfde plek te plaatsen waar het nu zit, maar dan in de koof.

Hoor graag de ideeën van anderen


 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Grappig dat je die 52cm erbij hebt gezet. Die maat hoort namelijk het ventiel van de muur af te zitten. Een inkeping gaat dus niet werken, want dan zit het ventiel tegen de koof (=muur) aan. Verlengen werkt wel.

Een afzuigkap zo hoog werkt veel slechter dan direct boven het koken. Dus bedenk je of je dat wel wilt. Ik zou mijn gezondheid dat niet aan willen doen.
 

Tegel

  • #3
Een afzuigkap tegen het plafond, gaat ook niet werken.
Dit ook omdat er bij een mechanische ventilatie geen motor in de afzuigkap mag zitten.
Dus dan kun je net zo goed het bestaande ventilatie roostertje gebruiken.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Doen wat je mooi vindt, meestal kan dat gewoon, er zijn technische oplossingen voor bijna alles.

Dat ventiel kan ook mooier, dan zo'n standaard plastic ding.
Persoonlijk zou ik dat ventiel laten zitten en een mooier rooster in de koof gemaakt. (wel zodat je nog bij dat ventiel kan)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu