Probleem met vloer beitsen

Gil

 • #1
Hallo,

Ik heb een probleempje met het beitsen van mijn houten vloer en al surfende kwam ik hier terecht, ik hoop dat jullie advies voor me hebben.

Ik heb de vloer in twee keer gebeitst met een tussentijd van een week of twee. Nu is de 'nieuwe' helft van de vloer veel glanzender dan de 'oude' helft. Het verschil is dusdanig duidelijk dat het niet mooi meer is.

Heeft iemand een idee hoe dit te herstellen is?

Alvast bedankt!

Groeten
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Parketteurtje

  • #2
  Graag wat meer info over de beits die u heeft gebruikt voor deze vloer, alles is op te lossen maar de vraag blijft waarom in twee keer gedaan!!.

  Groet, Parketteurtje.
   

  Gil

  • #3
  De beits is CetaBever interieurbeits, kleur donker eiken. En het waarom in twee keer is voornamelijk tijdgebrek geweest.

  Groeten
   

  renehi

  • #4
  Wanneer is de 2e keer geweest? Heeft de 1e gedeelte in 1e instantie ook niet zo geglommen? Beits/verf heeft een paar dagen/weken nodig om uit te drogen/harden en wordt hierdoor ook doffer.
   

  Kees61

  • #5
  Heb je de bus wel goed opgeroerd? De pasta die het mat maakt, zakt snel. Je moet dat met een roerhoutje echt goed van de bodem van de bus los maken.
   

  Gil

  • #6
  De tweede keer is afgelopen zaterdag geweest, dus misschien ben ik te voorbarig met het denken dat ik een 'probleem' heb? Ik woon er nog niet en heb vanmorgen nog even gekeken hoe het er uit zag. Voor mijn gevoel was er nog niets gewijzigd qua uiterlijk.

  Of ik goed genoeg geroerd heb - tja ik heb geroerd, maar of het genoeg was moet denk ik blijken wanneer het de kans heeft gehad om op te doffen, mocht ik daarvoor nog enige tijd moeten wachten.
   

  Parketteurtje

  • #7
  Hoi Gil, dit trek echt niet meer bij en je zult deze afscheiding altijd blijven zien. Het enige advies wat ik je kan geven is doe de vloer geheel over in één keer, je weet nu hoeveel je aan lak/beits nodig hebt voeg de matriaalen samen dat je een hoeveelheid hebt in een grote bus en roer de enige tijd goed door. (goed over de bodem gaan, en genoeg aanmaken voor de gehele vloer)

  Dit is van grote noodzaak zoniet het belangrijkste om te voorkomen dat je weer die matterings stukken erin gaat zien, dus!! voeg de blikken samen voor het gehele oppervlakte en roer deze goed door.

  Als de beits eenmaal is opgebracht zie je een strak vel er op komen vergelijkbaar als een pudding die verst gekoken is, die droog net als de lak/beits van boven naar beneden (uithardings proces) en zal er één mooi geheel aan laklaag op zitten. (dus in één keer de gehele vloer doen)

  Groet, Parketteurtje.
   

  Gil

  • #8
  Hmmm, niet echt het antwoord waar ik op zat te wachten helaas. Maar als het niet anders is dan blijft er weinig over. Opnieuw schuren is hierbij een vereiste neem ik aan?
   

  renehi

  • #9
  Hij heeft de vloer toch alleen gebeitst, waarom nu ook de lak erb ij?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Ik denk dat er geen lak bedoeld wordt :wink:
   

  Parketteurtje

  • #11
  Dag mensen klussers, ik ga er toch van uit dat Gil een vloerbeits heeft gebruikt op waterbasis en niet op wasbasis! is het deze wat je hebt gebruikt.


  Dekkende Vloerbeits
  ------------------------
  **** Vloerbeits is een dekkende watergedragen beits op basis polyurethan - dispersie met een mooie zijdeglans. Het geeft hout een prachtige dekkende kleur.

  **** Vloerbeits beschermt en verzorgt uw hout; het is kras- en slijtvast, geurarm en sneldrogend. Het is uitstekend geschikt voor het duurzaam afwerken van hard – en zacht houten vloeren en trappen, binnenshuis.

  Indien mogelijk wat meer info wat er op de blik staat vermeld, of een link naar de site waar het product opstaat zodat ik je een goed advies kan geven. Het aflakken blijft hetzelfde als in de vorige post in één keer aflakken.


  MIJ EVEN VOORSTELLEN:
  -----------------------------
  Mijn naam is Jo.... en een geboren Maastrichtenaar, ik ben sinds enkele maanden in de vut en geniet er met volle teugen van. Ik heb sinds mijn veertiende jaar in de parket branche gewerkt voor één werkgever waar ik 42 jaar voor hebt gewerkt. Ons bedrijf maakten ook interieur en timmerwerken eigenlijk alles op hout gebied, dus ik ben er klaar voor indien ik met jullie mag kunnen meedenken. Gedurende 3 jaar ben ik docent geweest aan de parket opleidingen te Woerden waar vele nieuwe vloerleggers en parketteurs van het gehele land zijn worden opgeleid, uiteraard moet de praktijk het gaan uitwijzen hoe ze het er vanaf gaan brengen in hun toekomst. Een vloerlegger is nog geen Partketteur, dit is een wereld van verschil.

  Groet, Parketteurtje.
   

  Gil

  • #12
  Ten eerste wil ik iedereen bij deze bedanken voor het meedenken met deze onervaren klusser.
  --
  Het is geen vloerbeits geweest maar interieurbeits, onderstaande link wijst naar een plaatje van het blik - kleur is donker eiken
  https://www.cetabever.nl/nl/productoverzicht
  Heb ik de verkeerde soort beits gebruikt?

  Bijkomend probleem is dat ondertussen twee bankstellen aan de ene kant van de kamer staan en ik zie die niet zo snel uit de kamer geplaatst om alles in één keer over te doen.

  Heb het idee dat ik mezelf aardig in de problemen aan het helpen ben!

  Heeft iemand nog een idee?
   

  Parketteurtje

  • #13
  Vloerlak is een watergedragen lak op basis van polyurethan - dispersie (hardere toplaag), dit is niet het geval bij een interieurbeits ( snellere slijtage onderhevig) maar dat neemt niet je bezorgdheid weg alleen de slijtvastheid is een stuk weiniger.

  Ik kan je alleen als advies meegeven, indien je het zo enige tijd kunt accepteren tot de volgende zomerdagen dan de kamer leegruimen en de vloer opnieuw aflakken. (kun je wel aanbrengen over de interieurbeits)
  Alleen kom je dan weer te zitten dat je de nu opgebrachte laklaag komt aan het reinigen alvorens je de vloerbeits er weer op kunt aanbrengen dus dubbel op. (jammer)

  Het was allemaal goed gegaan als je de gehele aantal liters had aangemaakt en het gehele oppervlakte in één keer had afgelakt natuurlijk bij weten dat je beter vloerlak/beits zijn alle twee op dezelfde basis gemaakt er op had kunnen zetten, dus eerst de blikken goed oproeren en dan bij mekaar voegen en dan nog eens goed doorroeren. Had je dat zo gedaan was er niets geweest of opgevallen of het nou interieurbeits of vloerbeits/lak wat geweest.

  Kijk of je een mogelijkheid hebt om deze twee bankstellen ergens anders te plaatsen alleen zo kun je op een snelle manier er voor jaren vanaf zijn, eenmaal de kamer ingeruimd kijk je voor een hele tijd tegen deze vloer aan of je hem nu mooi vind of niet.

  Groetjes, Parketteurtje.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu